Marica i Tihomir vrlo su cijenjeni pojedinci u svojoj zajednici, a njihov je obiteljski posao stekao ugled. Njihov sin uspješno je preuzeo posao i poznat je u cijelom kraju. Jako su ponosni na svoje troje unučadi, ali kada im je sin priopćio da je odlučio prekinuti brak, bili su shrvani. Tada je sve krenulo nizbrdo i ova žena ne može nikako da se oporavi. Marica je posebno izrazila žaljenje što nije uspjela promijeniti okolnosti koje su dovele do razvoda, poželjevši da je mogla presložiti kockice u svom umu i spriječiti tragediju. Marica, umirovljenica u dobi od 75 godina, dala je iskren uvid u svoju veliku obitelj i podijelila intrigantne informacije o njihovim vezama.

Marica je teško pričala dok je priču prepričavala portalu Moje vrijeme. Opisala je neizmjerni ponos koji su ona i njezin suprug osjećali zbog svog sina i snahe, koji su imali dva sina koji su bili izvrsni iu školi iu sportu, te kćer koja je bila strastvena prema plesu i glumi. Obitelj je bila dobrostojeća i međusobno su se duboko voljeli. No, sve se promijenilo kada ih je pogodio razoran šok. Prema njezinim riječima, razlika između visoko podignute glave i puzanja bila je osjetljiva, visjela je na tankoj niti. Nakon što je od snahe saznala da je njen sin bio u vezi s medicinskom sestrom koju mnogi poznaju, ona je bila svladana šokom i nevjericom. Otkriće  je pogodilo poput munje i ostavilo ga u kolebanju. Dok je obrađivala vijest, nije mogala a da se ne zapita hoće li ovo rasturiti njihovu obitelj, osjećajući tračak nade za njihovu budućnost.

Prema njezinom iskazu, svjedočila je ne samo raspadu nekada sretne obitelji, već i načinu na koji je cijela zajednica vrvila od tračeva o tome. Iskustvo je bilo toliko emocionalno naporno da je prestala jesti i spavati, a i njezin suprug je patio na svoj način.Snaha koja je bila umiješana u aferu bila je potpuno jednostrana, i unatoč muževljevu nedostatku truda, afera se nastavila, uzrokujući veliku patnju uključenoj djeci. Djeca su se čak povjeravala njoj i njezinoj obitelji, opisujući kućanstvo kao potpunu katastrofu. situacija je za nju bila zastrašujuća.

Pored svega unatoč nadi da je rak njenog supruga uspješno uklonjen, on se nažalost pogoršao, a i ona se razboljela. Otkrila je da je i njoj dijagnosticirana zloćudna bolest, ali nije htjela o tome govoriti. Ukupan broj tih događaja doveo je do raspada njezina braka u roku od godinu dana, uzrokujući značajnu emocionalnu patnju. Vikendom kada su djeca predviđena da budu s njima,ona cijeni vrijeme provedeno s njima uz nedjeljne ručkove. Međutim, osjeća dugotrajnu tugu zbog smanjene učestalosti interakcije s djecom, koja ih ne mogu posjećivati ​​onoliko često koliko su to prije činila. Odjednom im se cijeli svijet okrenuo naglavačke i boje se da bi njihov sin mogao požaliti zbog trenutne situacije, ako već nije.  Na kraju su kuću prodali, a djeca su sada dobro. S vremenom su se  preselili. Sada mi u posjet dolazi nova snaha, a ja glumim normalnost. Gospođa Marica zaključila je razgovor izrazivši zabrinutost za supruga i njihovo zdravlje. Unatoč njezinim naporima da se usredotoči na te stvari, uhvatila se kako nehotice uzdiše. Gospođa Marica svoju tjeskobu pripisuje duboko ukorijenjenom uvjerenju u njezinoj obitelji da razvod nikada nije opcija. Ovo uvjerenje, koje joj je usađeno od djetinjstva, uzelo je danak na njezinu dobrobit.