Od 1989. godine Lepi Mića je aktivan učesnik muzičke zajednice i tokom svoje karijere objavio je ukupno devet albuma. Nakon početka rata u Bosni, preselio se u Beograd, gde trenutno živi u stanu svoje supruge, koji se nalazi u srcu grada. Iako se identifikuje kao srpski patriota i gaji duboku ljubav prema svom narodu, veruje da je njegova lojalnost omela njegov potencijal za priznanje i uspeh u karijeri. Kao rezultat toga, mnogi ne znaju za njegov status muzičara i umjesto toga ga prepoznaju samo kao redovnog učesnika Zadruge. Čak i oni koji ne prate rijaltije su čuli za njega.

Mića, učesnik rijalitija “Farma”, doživljen je kao komplikovana osoba zbog brojnih sukoba sa medijskim kolegama poput Šerifa Konjevića i njegovog kuma Nazifa Glive. Mića je na televiziji debitovao na “Pinku” 2013. godine kao takmičar na “Farmi”. Uprkos svojoj reputaciji da govori svoje mišljenje i da koristi vulgarne reči, uklonjen je iz emisije jer je bez ograničenja govorio s mržnjom prema drugim učesnicima. Nakon ovog incidenta, on se javno izvinio za svoje ponašanje.

Iako nije pobedio ni u jednoj sezoni u kojoj se takmičio, Lepi Mića je od strane producenata produkcije “Pink” proglašen izuzetnim rijaliti takmičarom. Kao rezultat toga, bio je istaknut u svakoj sezoni “Farme” (sezone V, VI i VII). Njegova neprevaziđena sposobnost da zaokupi publiku i zadrži njihovu pažnju učinila ga je izuzetnim likom. Osim toga, sukobi između njega i takmičarki Stanije Dobrojević i Jelene Golubović postali su posebno upečatljivi događaji za građane Srbije.

Kao što je ranije pomenuto, Micina karijera je započela kao vokal. Iako je trenutno neaktivan kao izvođač, većinu svojih nedavnih prihoda uspio je ostvariti pjevanjem u dijaspori. Vrijedi istaknuti njegovu diskografiju i istaknuti njegove najpoznatije pjesme. I dok Mica tvrdi da su njegove pjesme u velikoj mjeri nacionalističke ili patriotske, treba napomenuti da se na njegovom repertoaru nalaze i pjesme s ljubavnom tematikom koje su nevjerovatno lijepe. Liskun je poznat po tome što je savjestan jede koji se pridržava stroge ishrane ribom i često posti. Međutim, njegovi cimeri na “Farmi” često su mu zbog nedovoljnih zaliha hrane bacali namirnice, što mu je pravilo probleme. Mica, poznata ličnost, rođen je 1. januara 1959. godine u Sarajevu, Bosna i Hercegovina, pod imenom Miroslav Pržulj. Nakon završenog osnovnog obrazovanja u rodnom gradu, radio je kao konobar da bi se izdržavao kroz srednju muzičku školu. Ovo je bio neophodan korak za njega kako bi osigurao potrebna sredstva za svoje obrazovanje.