Stražarnica, biljka koja se obično nalazi u domaćinstvima, nudi prirodno rješenje za ublažavanje bolne nelagode uzrokovane kurje okom. Kurje oči, koje su otvrdnule mrlje na stopalima koje su rezultat pojačanog trenja i pritiska, mogu se efikasno liječiti ovim lijekom.

Iskustvo kurjenja je dobro poznato onima koji su patili od njega, jer predstavlja značajan izazov kada je u pitanju hodanje. Odgovor na bol ima tendenciju da se intenzivira sa svakim poduzetim korakom.

Jednostavno si pomozite uklanjanjem plahte koju vam je dao batler. Pokrijte kukuruz čistom stranom čaršave i nanesite flaster na zahvaćeno područje. Ostavite da odstoji tokom dana, a zatim zamenite čaršav i zakrpite na kukuruzu noću.

U trajanju od tri do četiri dana, preporučuje se ponavljanje identičnog postupka. Nakon tog vremenskog okvira, dolazi do primjetnog smanjenja boli, a u određenim slučajevima kurje oči u potpunosti nestaju iz donjih ekstremiteta.

U roku od samo 48 sati, određene osobe mogu dobiti pomoć kroz ovaj proces. Ne samo da je ovaj pristup isplativ, već ima koristi i od široko rasprostranjene dostupnosti stražarskih kućica. Jedna od značajnih prednosti ove metode leži u njenoj upotrebi prirodnih preparata.