Jedan od najvećih zavodnika na glumačkoj sceni u Jugosalviji je bio Branislav Lečić za kojim su djevojke i žene prosto gubile glavu. On je ostvario veliki broj uloga na filmskom platnu i na tv ekranima kao i na pozorišnim daskama po kojima će ostati upamćen. U usporedbi s prošlim nastupima, današnji izgled Branislava Lečića je primjetno prepoznatljiv.

Leka je kroz generacije bio glumac koji je svojom igrom na velikom platnu i na kazališnim daskama oduševljavao žene. Njegov šarm i izgled toliko su zadivljujući da malo koja žena može odoljeti njegovoj privlačnosti. Unatoč tome, čini se da vrijeme nije bilo blagonaklono, jer smo Branislava Lečića napokon uspjeli ugledati nakon duljeg izbivanja iz javnosti. Dogodilo se to tijekom njegova sudjelovanja kao člana žirija na Festivalu glumačkih ostvarenja igranog filma održanom u Nišu.


Glumac se na festivalu pojavio u opuštenom izdanju, a njegovu višak kilograma i potpuno sijedu kosu nitko nije zaobišao.Unatoč tome što ima 68 godina, čini se da glumca ne smeta vrijeme koje prolazi. Konstantno zadržava osmijeh na licu kada nastupa pred velikom publikom koja ga se rado sjeća iz nekih od njegovih najdražih filmova snimljenih prije nekoliko desetljeća.


Samo da vas podsjetimo, njegova je karijera započela 1977. ulogom u filmu “Specijalno obrazovanje”. Tijekom 80-ih i 90-ih dobio je široko priznanje za svoj rad. U ostvarenju “Tombola” Lečić je preuzeo glavnu ulogu Dušana Tombole. U priči, Dušan je bio radnik u tvornici koji je sa svojim kompanjonima Kiflom i Ćosom napravio boksački klub kao sredstvo zarade. Kada je Branislav imao 30 godina, slovio je među mnogim ženama kao impresivan i neodoljiv.