Prije 15 godina Filip Pat nenamjerno je ušao u život kantautorice Leontine Vukomanović, koja je nedavno raskinula vezu s pjevačem Željkom Joksimovićem i za koju se mislilo da je u krhkom emocionalnom stanju.  Puno se o tome tada pisalo u medijima mada Leontina nije davala nikakve izjave o svom emotivnom životu. Filipova predusretljivost bila je neosporna, a na kraju se pokazala plodonosnom jer je za suprugu uspio uzeti ovu pjevačicu iz Požarevca. Imajući to na umu, njegova predanost i trud su se na kraju isplatili.

Godine 2009. glazbeni duo tajno se vjenčao. Zanimljivo, pop zvijezdi je kuma bila Milica Mitrović. Nažalost, ljubav između para bila je kratkotrajna i njihova se bračna veza brzo razvrgnula. Lucija je jedina poveznica između bivših partnera. Njihova prijašnja veza više nije značajna osim činjenice da zajedno odgajaju svoju kćer. Kantautorka je otkrila  da se  Lucija odgaja u različitim sredinama.

Tijekom gostovanja u televizijskom programu, Leontina je otkrila da ima nježan pristup roditeljstvu, za razliku od Filipa koji ima stroži pristup. Kantautorica je naglasila kako je majka sama po sebi najosjetljivija kada je dijete u pitanju. Zbog toga Lucija pomiče granice i dovodi svoju majku u stanje krajnje emocionalne boli. Dobila je gomilu komplimenata o svom izvrsnom odgoju, besprijekornom ponašanju i primjetnoj transformaciji u ponašanju u prisustvu svog oca.

Čini se da se bivši suprug Leontine Vukomanović drži određenih kodeksa ponašanja, a zbog toga i njihova kći gaji određeni pijetet.Leontina je objasnila da i ona i Filip međusobno poštuju pristup obrazovanju i ne ometaju ga, unatoč razlikama u tom području. Trenutno su međusobno korisni i saglasni po ovom pitanju, mada nisu ostali baš u dobrim odnosima.