Već decenijama su na estradnoj sceni i bilježe veliku popularnost. Rođeni u gradu Drvaru 26. travnja 1978. godine, Saša i Dejan Matić prerano su na svijet došli unatoč činjenici da je majka Dragica bila u nekompliciranoj trudnoći. Dječaci su nakon rođenja u šestom mjesecu prevezeni u zagrebačku bolnicu gdje su odmah smješteni u inkubator. Dok oba dječaka oklijevaju sada razgovarati o događaju, postoji priča da su rođeni kao savršeno zdrava djeca, ali nažalost, pogreška medicinske sestre rezultirala je tragičnom posljedicom sljepoće.

Dejan Matić svojedobno je otkrio kako vjeruje da je ova situacija rezultat nepažnje, ali nije davao daljnje elaboracije niti se raspitivao o tome. Nejasno je je li osoba odgovorna za ovu nepažnju liječnik ili medicinska sestra. Incident je uključivao prijevremeni porod, a ako je nepažnja doista bila krivac, bila je to teška pogreška. Nagađalo se da bi kirurški zahvat pjevačima mogao vratiti vid. No, Saša je, solidarizirajući se s bratom, odbio operaciju i imao je veće izglede za oporavak.

“Ta priča je apsurdna”, primijetio je Saša Matić. “Namjeravali su eksperimentirati na nama, ali su to odbili i naši roditelji i mi sami. Jako me smeta što ta priča kruži godinama. Smatram da su teme svađe između brata i mene i pogoršanje mog vida posebno neugodne.

Unatoč svojoj sljepoći, popularna braća nikada nisu dopustila da im invaliditet ometa svakodnevni život. Dapače, uspjeli su nadmašiti sva očekivanja i postići više nego što je itko mogao predvidjeti. Nedavno je na internetu osvanula simpatična fotografija dvojice dječaka iz Dervente, na kojoj se vidi kako se čvrsto drže za ruke dok sanjaju o sretnoj budućnosti.

Oglasi - Advertisement