Meteorolog Nedeljko Todorović dao je objašnjenje kakve vremenske prilike možemo očekivati ​​u mjesecu martu, uključujući i mogućnost snijega.

Prema riječima Todorovića u emisiji “Puls Srbije” na televiziji Kurir, snežne padavine očekuju se samo u višim predjelima iznad 1.500 metara. Na Kopaoniku je trenutno nakupljeno oko 20 centimetara snijega, uglavnom na otvorenim područjima.

Ako su staze pravilno održavane, ova količina bi trebala biti dovoljna za skijanje. Što se tiče mogućnosti snijega u mjesecu martu, nemoguće je dati sigurnu prognozu.

Međutim, vrijedno je napomenuti da se povijesno posljednji snijeg obično dogodi oko 21. marta, tako da se mogućnost snijega ne može u potpunosti isključiti.

Izražavajući sumnju u pojavu značajnijeg hladnog vremena, meteorolog predviđa da će eventualni hladni dani koji se dogode biti kratki i beznačajni.

Iako nije potpuno siguran, meteorolog predviđa nedostatak snijega u nizinskim predjelima u prvih deset dana marta, ali uvjerava da će snijega još biti u planinskim predjelima. Za više informacija nastavite da nas čitate.

Oglasi - Advertisement