Gubitak nekoga tko vam je blizak je teško iskustvo koje se nikada ne može u potpunosti predvidjeti. Proces žalovanja za voljenom osobom, bez obzira na njihove godine, može potrajati dosta vremena da se oporavi. Čak ni javne ličnosti nisu otporne na takve emotivne tegobe, o čemu svedoči i duboka tuga Lepe Brene kada je primila tužnu vest. Naime ona se slomila nakon što je čula vijest o smrti poznate glumice.

Melita Bihali poznata je po svom nastupu domaćice u filmu “Maratonci trče počasni krug”, ali njena slavna karijera seže dalje od te uloge. Svojim talentom krasila je i film i scenu pozorišta Duško Radović. Njena filmografija obuhvata niz uloga u raznim filmovima, među kojima su “Hajde da se volimo”, “Lepa sela, lepe planine”, “Tesna koža”, “Žikin brak”, “Burad baruta”. Osim toga, pojavljivala se i u popularnim televizijskim serijama kao što su “Kamiondžije”, “Zapisano”, “Srećni ljudi”, “Porodično blago” i “Ljubav na selu”. U filmu “Hajde da se volimo” pevačica Brena je glavni lik. Ulogu u filmu imala je i pokojna glumica Melita Bihali, koja je preminula u 89. godini, ali nije podijelila nijednu scenu sa Brenom. Uprkos tome, vest o Bihalijevoj smrti imala je dubok uticaj na Brenu, koja je se rado priseća kao darovite glumice i oplakuje njen gubitak.

Tokom intervjua za Informer, Brena se prisjetila pokojne glumice, navodeći da je, uprkos tome što nikada nije glumila s njom, ostavila trajan utisak. Brena je elaborirala o glumičinim izuzetnim sposobnostima, ističući njenu sposobnost da djetinjstvo učini ugodnim svojom ličnošću koja voli zabavu. Brena je takođe izrazila duboko divljenje zbog glumičinog doprinosa filmskoj industriji i izrazila uverenje da će njeno nasleđe i dalje trajati.

Melitina poznata rečenica u filmu je bila: “Možda nisam Lepa Brena, ali to ne znači da nisam vredna.” Možda ne posjedujem isti nivo fizičke ljepote kao ona, ali to ne umanjuje moju vrijednost kao jedinstvene osobe koja zaslužuje priznanje. Bolje je imati nešto, ma koliko to bilo malo, nego imati ništa. Poređenje sa zagonetnom Tamnom ružom čini se prikladnim, jer je Melita posedovala sopstveni šarm i dah misterije. Iako je javnosti poznata prvenstveno po ulozi domaćice u filmu “Maratonci trče počasni krug”, Melita Bihali ostvarila je prosperitetnu i raznoliku karijeru kako u pozorištu tako i na filmu. Tokom svoje karijere ostvarila je različite uloge u oba medija, uključujući i nastupe u sopstvenom pozorištu „Duško Radović.