U Srbiji postoji par koji je zaokupio pažnju javnosti: fudbaler Vujadin Savić i glumica Mirka Vasiljević. Iako su joj njene glumačke vještine i zadivljujući izgled zaslužile veliko divljenje, ona je i uspješna osoba u svom privatnom životu. Ona je predana majka četvero djece i odana supruga, a njeno prijatno raspoloženje steklo joj je veliku popularnost. Međutim, uprkos tome, veliki deo njenog privatnog života ostaje prikriven od očiju javnosti. Malo je poznata činjenica da je njena majka renomirana televizijska ličnost.

Gospođa Mirjana Vasiljević je mnogima prepoznatljiva figura po svom zadivljujućem fizičkom izgledu i kvalitetima vrijednim divljenja. Međutim, malo ko zna da je ona majka Mirke, darovite glumice koja je krasila naše ekrane. Ovo nije iznenađujuće jer su u različitim oblastima. Majka Mirke Vasiljević je direktorka Sektora za upravljanje vazdušnim saobraćajem, meteorološke službe i vazduhoplovne informacije u Kontroli letenja Srbije. Često je gostovala u televizijskim emisijama u kojima raspravlja o važnim temama vezanim za avijaciju. Gospođa Vasiljević je sa 15 godina odlučila da se bavi vazduhoplovstvom, a nakon pripravničkog staža u srednjoj školi kontrole letenja počela je svoj put u sektoru kao asistent. Neumorno je radila na svim pozicijama u sali, od specijaliste do instruktora, šefa odjeljenja i na kraju šefa. Njena nepokolebljiva posvećenost i naporan rad doveli su je do sadašnje pozicije ogromne odgovornosti.

Po Mirjaninim riječima, pozicija kontrolora letenja je i dinamična i pod visokim pritiskom. To je zato što posao zahtijeva sposobnost donošenja odluka u djeliću sekunde u okruženju u kojem se ne može sve predvidjeti. Kako bi se osiguralo nesmetano i nesmetano putovanje preko međunarodnih granica, kontrolori letenja iz različitih zemalja moraju raditi zajedno u harmoniji. Ključno je sinhronizovati sve aspekte vazdušnog saobraćaja i minimizirati kašnjenja što je više moguće, jer se avioni ne mogu jednostavno zaustavljati na graničnim prelazima.

Kontrolori moraju održavati visok nivo koncentracije kako bi efikasno izvršavali svoje dužnosti. Da bi se to postiglo, njihove smjene su raspoređene na način koji omogućava kontinuirani rad najviše dva sata u okviru navedenog radnog vremena. Tokom perioda velikog prometa, kao što je ljetna sezona, njihov rad je ograničen na jedan sat prije nego što uzmu obaveznu pauzu. Mirjana je tokom intervjua detaljno opisala svoje radne obaveze. Uprkos preranoj smrti njenog glavnog oslonca i supruga Mirke, ova hrabra žena uspješno je uskladila svoje profesionalne obaveze sa majčinskim obavezama, te svoju kćer Mirku vodila ka perspektivnoj budućnosti. Danas je i presretna baka četvero unučadi.