Iako ljubavnica Aleksandra Srećkovića Kubure, nije bila jedini uzrok razlaza glumčevog braka s instruktoricom fitnesa Marijom Savić, njezino prisustvo svakako je stvorilo efekt neslaganja u braku koji je uvelike utjecao na njihov odnos i na kraju doveo do razvoda. Par se tijekom godina susreo s brojnim preprekama, a prva je bila glumčeva prijevara, o kojoj su se mediji raspisali. Naime, Petra R, ljubavnica Aleksandra Srećkovića Kubure, dospjela je na naslovnice tabloida zbog prevare koju je počinio Kubura.

Ljubavnica Aleksandra Srećkovića Kubure, dramska umjetnica, s njim je ukrstila puteve na snimanju studentskog filma. Njihova je veza procvjetala u romantičnu vezu koja je započela izlascima i odatle rasla. Petra, kći proslavljenog akademskog slikara Slavoljuba R., mlađa je od Aleksandra punih 18 godina. U to vrijeme Petra je bila upisana na Umjetničku akademiju kao studentica.

Prilikom prvog pojavljivanja u javnosti, par je viđen na Exitu u Novom Sadu. Unajmili su stan i tamo boravili pet dana. Prvi poljubac između njih dvoje javno je dokumentovan na Zemunskom keju. Nedugo nakon toga, Petra se pojavila na premijeri filma uz glumca, gdje se s njim hrabro javno poljubila. Priče o njihovoj romansi, kao i fotografski dokazi, naposljetku su došli do Marije, Aleksandrove zakonite supruge, koja je razumljivo bila izbezumljena. I u njenom slučaju se ispostavilo da supruga posljednja sazna za muževu nevjeru.

Unatoč tome što su Aleksandar i Marija obnovili svoju vezu, nijedno od njih nije uspjelo u potpunosti odstupiti od svoje prošlosti. Maja je na kraju prevarila svog supruga kao oblik osvete, što je dovelo do konačnog i konačnog prekida između Aleksandra i Marije. Od tada pa nadalje, jedina veza između njih dvoje bili su zajednički sinovi Aleks i Vanja.