Pojedinac koji je želio da ostane neidentifikovan nedavno je otkrio na društvenim mrežama zastrašujuću priču o poteškoćama na koje je naišao nakon što je sklopio brak sa svojom djevojkom. Njegovo lično otkriće ulazi u zamršenu mrežu odnosa i osjećaja koji su se razvili u njegovoj porodici zbog ponašanja njegove majke. Poznato je da je odnos između snahe i svekrve komplikovan ali njegov slučaj je poseban,

Čovek je otkrio da su ga nekada smatrali “maminim dečkom”, ali njegov život se dramatično promenio otkako se oženio. Na njegovo iznenađenje, njegova majka sada gaji neprijateljstvo prema njemu i njegovoj ženi. Ona ga svakog dana izlaže pogrdnim komentarima o njegovoj ženi, pokušavajući da diskredituje njen lik na bilo koji način. Uprkos majčinim prigovorima, on ostaje odan svojoj ženi. Njegova majka tvrdi da mu je žena neprikladan partner zbog uočenih nedostataka i grešaka iz prošlosti.

Kada je shvatila da njen sin učestvuje u kućnim poslovima, reagovala je sa pojačanim osećajem.  Njegova majka je otišla toliko daleko da je širila glasine i teorije zavjere, sugerirajući da je njegov sin, a njen unuk  vanbračan i da potiče od njegovog kuma zbog svoje plave kose. Navela ih kao dokaz nevjere svoje snahe sa kumom. Uprkos majčinom pritisku i navodnim dokazima koji potkrepljuju njene sumnje, muškarac je ostao nepopustljiv. Nije podlegao njenim zaverama i ostao je priseban tokom iskušenja.

U početku je bio spreman da ne dozvoli majci da uništi njegov brak. Ipak, postepeno je shvatio njenu patnju i njenu nepopustljivu želju da ga ubijedi u svoju percepciju situacije. Ovaj izvještaj osvetljava kako porodične interakcije i emocionalne reakcije mogu utjecati na porodične odnose, posebno nakon značajnih promjena poput sklapanja braka. Čovjek je pokazao svoju nepokolebljivu odanost očuvanju svoje veze sa suprugom odbacivši sve neosnovane optužbe i odbivši da takve okolnosti ukaljaju njihovu naklonost i zajedničko razumijevanje.