Barbie film koji je izašao prošli vikend je toliko popularan da se samo o tome priča već danima. U filmu Barbie, glumica Margo Robi odabrala je Sofiju Milošević da je predstavlja u promociji filma na srpskom tržištu. Ovu odluku dodatno opravdava Sofijina besprijekorna figura koju je zadržala i nakon dva poroda.

Poznata manekenka i modna dizajnerica Sofija Milošević jedna je od cijenjenih osoba koje su doprinijele promociji filma “Barbi”. Na nedavnoj srpskoj premijeri pojavila se upečatljivo, pokazujući svoj osebujni stil. Korištenje živih ružičastih nijansi, svjetlucavih šljokica, njezinih prepoznatljivih plavih uvojaka i njezine vitke figure izazivaju trenutne asocijacije na legendarnu lutku. No, Sofija nalazi veću fascinaciju u suvremenoj percepciji Barbie i beskrajnim mogućnostima njezina izgleda.

Nova iteracija Barbie trebala bi poslužiti kao izvor inspiracije mladim djevojkama. Ova obnovljena Barbie bi nadišla stereotipnu sliku plave lutke, predstavljajući različite oblike tijela, visine, boje kože i seksualne orijentacije. Zadržavši svoju ulogu inspirativne figure, Barbie će poprimiti novi oblik koji odražava evoluirajuće ideale inkluzivnosti i predstavljanja. Ova filmska adaptacija spremna je revolucionirati percepciju Barbie, označavajući veliku prekretnicu u više od šest desetljeća povijesti brenda. Mattel, proizvođač, dosljedno proširuje repertoar robne marke tonova kože, tipova kose, oblika tijela i invaliditeta kako bi potaknuo obogaćujuće i obrazovnije iskustvo za djecu koja se bave lutkom.

Kako prenosi Ona.rs, igra s Barbie omogućava bujanje mašte mlade djevojke. To nadilazi odabir odjeće ili zamišljanje scenarija; uz dostupnost Barbie lutaka koje utjelovljuju specifične interese, djevojčice se kroz igru ​​mogu zamisliti u sličnim ulogama. Barbieina svestranost ne poznaje granice. Bilo da je liječnica, novinarka, inženjerka, prodavačica, astronautkinja ili pilotkinja, Barbie pokazuje da može briljirati u bilo kojoj profesiji. Ove raznolike Barbie lutke služe kao inspiracija mladim djevojkama, rasplamsavaju njihovu maštu i potiču ih da zamišljaju budućnost ispunjenu beskrajnim mogućnostima. Utjelovljujući ove različite uloge, Barbie osnažuje djevojčice da teže ostvarenju svojih snova i da ih ostvare.