Ona je jedna od najpoznatijih voditeljki u Srbiji ali i modna ikona.Danas su kako modni entuzijasti tako i šira javnost imali priliku da pogledaju obuću Marije Veljković. Voditeljka RTS-a privukla je pažnju svojim odvažnim modnim smislom, a to su obložene kožne crne papuče ukrašene jedinstvenim dizajnom. Ovakav odabir odjeće izazvao je podelu mišljenja kako među gledaocima tako i među kritičarima.

Čini se da postoje razilaženja u gledištima u vezi s njenom poduzetnom i inovativnom metodologijom. Iako ima onih koji se ne slažu s tim, čini se da većina podržava njenu odvažnost i originalnost. Tema koja se razmatra je obuća koju proizvodi preferirana kompanija domaćina. Ono što ih izdvaja od ostalih brendova je skrupulozan ručni rad koji je posvećen svakom pojedinačnom paru, kao i integracija prepoznatljivih karakteristika, poput onih koje je Veljković viđao dok je šetao gradom.

Papuče Marije Veljković su jedinstvenog dizajna koji pokrivaju prste i imaju oslikane simbole na prednjoj strani. Ono što ih izdvaja je nebesko tijelo prikazano na svakoj papuči – jedno sa suncem, a drugo s mjesecom. Ovaj karakterističan aspekt ih oboje čini izuzetnim na svoj način. Veljkovićeva u poslednje vreme sve više akcenat stavlja na svoj izgled, posebno nakon rastave od arhitekte Milana Milovanovića.

Ranije je bila pedantna u svojoj haljini, ali njen smisao za modu je od tada postao izvanredan. Nekoliko ljudi je pohvalilo njen besprekoran stil.
Marijin smisao za modu je jedinstven i izuzetan, što se jasno vidi u njenoj kolekciji odjeće koja je prava riznica stila. Rašireno je vjerovanje da bi njeni obožavatelji uživali u prilici da vide njenu modnu liniju. Njen izuzetan ukus za modu proteže se i na njenu decu, Rosu, Nevu i Đurađu. Poznato je da Marija značajno utiče na modne izbore svog partnera Rastka Jankovića. Marija je često zaslužna kao idejni tvorac koji stoji iza dosljedno dobro usklađenih odjevnih kombinacija glumaca i voditelja na raznim javnim događajima. Mnogi pretpostavljaju da je ona zaslužna za njihov besprijekoran stajling. Šta mislite o Marijinom smislu za modu?