Za glumca Feđu Stojanovića postala je surova realnost tvrdnja da ništa nije srceparajuće od oca koji je nadživeo svoje dete. Mnogi nisu ni znali kakvu je tešku sudbinu on doživio. Bio je iskren u vezi sa poteškoćama sa kojima se suočio kada se nosio sa iznenadnim gubitkom svog jedinog sina. Godine 2017. iz Sjedinjenih Država stigla je potresna objava: njegov sin Uroš je preminuo u dobi od 44 godine. Feđa je dobio poziv iz Amerike s vijestima o preranoj smrti njegovog sina. Prije ove tragedije, Uroš je živio život bez previranja. Nedavno se oženio glumicom iz njihove zajednice koja je tek počela da stvara ime u industriji. Iako kratka, njihova ljubavna priča bila je strastvena, jer su bili duboko zaljubljeni jedno u drugo.

Održavajući redovnu komunikaciju sa svojim sinom, glumac nije dobio nikakve naznake pritužbi ili problema. Ljekarski pregled obavljen prije šest mjeseci potvrdio je njegovo potpuno fizičko zdravlje, a on je s nestrpljenjem iščekivao početak produkcije svog predstojećeg filma. Uzrok njegove smrti je i dalje nepoznat, iako se nagađa da je to moglo biti zbog srčanog zastoja. Feđa je jedva uspeo da izgovori ove reči, što je dovelo do pretpostavke da mu je srce prestalo da funkcioniše.

Glumac je izjavio da je njegov sin bio netipična osoba koja je ovu osobinu ispoljavala od malih nogu. Glumac je morao da trpi poteškoće zbog ponašanja svog sina, koje je rano primetio. Uprkos svim naporima, glumac je na kraju shvatio da je nemoćan da promeni raspoloženje svog sina. Glumac pripisuje sinovljevu borbu razdvojenosti njegovih roditelja, za koje vjeruje da je trajno uticala na život njegovog sina. Postoji nekoliko idiosinkrazija i detalja koji služe da istaknu koliko je njegov sin bio izuzetan. Na primjer, donio je odluku da se vjenča u Sjedinjenim Državama, ali je posebno zanemario da bilo koga obavijesti o toj prilici.

Feđa je nedavno otkrio da je njegov kontakt sa određenom osobom bio ograničen na komunikaciju putem mejla, jer mu je ta osoba zabranila da zove. Osoba je navela Feđine telefonske pozive kao ometajuće. Nakon objavljivanja filma “Čarlston za vatru”, osoba je bila razočarana nekim pojedincima i uzdržala se od posete Srbiji devet godina. I pored bliskih prijatelja u Srbiji, bilo je i onih koji su o njemu imali negativno mišljenje. Pre odlaska u Ameriku, on je izrazio da će njegov povratak u Srbiju biti samo u metalnom kovčegu, što je proročanstvo koje se nažalost obistinilo. Komemoracija u Jugoslovenskoj kinoteci bila je svedočanstvo njegove čvrste veze sa narodom Srbije. Nakon smrti sina, Feđa se borio sa zdravstvenim problemima koje nije iznosio u javnost. Konkretno, podvrgnut je proceduri uklanjanja tumora iz njegovog bubrega, što je na kraju izazvalo uklanjanje jednog bubrega. Uprkos ovom neuspehu, glumac se uspešno oporavio i vratio poslu. U 2020. godini dogodio se niz događaja koji su doveli do nesretnog ishoda. Unatoč tome, bilo je to za vrijeme pandemije COVID-19, i kao rezultat, njegovo tijelo nije bilo u stanju da se nosi sa stresom, što je na kraju dovelo do njegove smrti u maju 2021. Ima onih koji sugeriraju da je na njegovu smrt također uticalo dubokim osjećajem tuge i žalosti koji su iskusili oni koji su ga poznavali.