Krompir je jedna od najomiljenijih i najpristupačnijih namirnica ali on može biti opasan i po život.Godine 2013. obitelj iz Rusije doživjela je tragičnu sudbinu jer su postali žrtve otrovnog plina izazvanog pokvarenim krumpirom. Zbog toga je osmogodišnja djevojčica ostala bez obitelji i skrbnika. Ova priča ponovno je osvanula na društvenim mrežama i ponovno postala aktualna.Marija Čeliševa je prije deset godina ostala bez oca, majke, brata i bake. Svaki je član obitelji preminuo jedan za drugim pri ulasku u podrum u kojem su čuvali krumpire za zimu. Usred neutješne tuge, Mariju je čuvala rodbina.

Incident koji se dogodio u Laishevu, gradu smještenom u blizini Kazana u ruskoj Republici Tatarstan, koji se nalazi uz obalu rijeke Volge, doista je bio uznemirujući. Ušavši u podrum, prvi je to učinio Marijin otac,  Mihail Čelišev. Međutim, nije bio svjestan teške truleži koja je zadesila krumpir. Mihail Čelišev je bio 42-godišnji profesor prava.Prema Daily Mailu, u policijskom izvješću stoji da se srušio zbog opasnih para i da je potom preminuo. Nakon što se nije vratio, njegova zabrinuta supruga Anastasia (38) krenula je  da ga traži. Nažalost, i ona je postala žrtva otrovnih para.

Nakon što je par nestao, njihov sin Georgij, koji je imao 18 godina, pokušao ih je locirati. Nažalost, doživio je isti razarajući kraj kao i njegovi roditelji udišući izuzetno opasne pare.U dobi od 68 godina, Iraida, Anastasijina majka, kontaktirala je susjedu kako bi izrazila svoju zabrinutost zbog potencijalno sumnjive situacije i zatražila pomoć.Prema vlastima, stradala je u podrumu prije nego što je stigla pomoć. Izvješća pokazuju da je bila svladana plinom i da je nakon toga izgubila svijest, doživjevši istu sudbinu kao i druge žrtve.

Kako su se pare raspršile na njezinu ulazu, vjeruje se da je ostavila odškrinuta vrata.Ulaskom u podrum Marija je naišla na beživotna tijela cijele svoje obitelji koja su ležala na zemlji. Srećom, opasne pare su se raspršile i ona više nije bila u opasnosti.Kako javljaju mediji, obitelj se otrovala smrtonosnim plinom koji je proizveo truli krumpir. Razlog iza ovog plina bila je prisutnost toksičnih glikokaloida u krumpiru koji mogu biti štetni za ljude. Koncentracija ovih glikokaloida raste kako se krumpir počinje raspadati, pretvarajući se na kraju u opasan plin.Prema tvrdnjama lokalnog istražitelja, svi su stradali od trovanja plinom koji je izazvan trulim krumpirom u podrumu. U članku se također navodi da je mlada djevojka otkrila tijela preminulih.