Situacija u cijelom svijetu je jako napeta i mnogi se boje izbijanja novog svjetskog sukoba.  Rat u Ukrajini koji traje više od godinu i po doveo je i do velike ekonomske krize koju najviše osjete države Evropske unije. Ipak malo je političara koji rade na postizanju mira što nas sve dovodi na ivicu propasti. Prema ratnim promatračima, zračni napad koji je izveo dron u četvrtak rezultirao je smrću više od 60 osoba u vojnoj akademiji smještenoj u Siriji. AFP javlja da državni mediji smatraju “terorističke organizacije” odgovornima za napad koji se dogodio u gradu Homsu, kojim upravlja država.

 

Prema kurdskim snagama, turski napadi na vojne i infrastrukturne ciljeve u sjeveroistočnoj regiji zemlje koju drže Kurdi rezultirali su smrću najmanje devet osoba. To se dogodilo nakon što je Ankara zaprijetila udarom kao odgovor na bombardiranje. Prema službenom priopćenju vojske, “ceremonija dodjele diploma časnicima vojne akademije” bila je meta naoružanih terorističkih skupina u gradu Homsu, koji se nalazi u središnjoj Siriji. U izvješću se također navodi da je tijekom incidenta bilo žrtava.

Prema Sirijskom opservatoriju za ljudska prava, promatračkoj skupini sa sjedištem u Britaniji s opsežnim izvorima na terenu, više od 60 osoba izgubilo je živote u nedavnom sukobu. Ovaj broj uključuje vojno osoblje, kao i najmanje devet nedužnih civila. Osim toga, postoje izvješća o brojnim ozlijeđenim osobama.

Za sada nitko nije preuzeo odgovornost.Prema priopćenju koje je izdala vojska, napad je izvršen korištenjem drona opremljenog eksplozivom. Kopnena vojska i Glavno zapovjedništvo oružanih snaga oštro je osudilo nedavni napad kao “bez presedana” i “kukavički”. Zapovjedništvo je potvrdilo da će uzvratiti punom snagom.