Srpske svadbe su nadaleko poznate po svojim običajima i tradiciji a neke od njih se prepričavaju godinama. Već dugi niz godina u Srbiji se priča o venčanjima Lepe Brene i Cece Ražnatović, sa ekstravagantnim opisima kao što su „venčanje decenije“ i „venčanje veka“. Dok su svetski i lokalni mediji nestrpljivo spekulisali o raskošnosti proslava, samo je matičar Radivoj Mrđa bio taj koji je intimno razumeo šta se zaista dogodilo tokom ova dva izuzetna događaja, a oba su pomno dokumentovana.

1991. godina se i danas pamti po prekidu Dnevnika 2, koji je nastao tokom direktnog prenosa povodom venčanja Lepe Brene i Bobe Živojinovića. Nažalost, nepredviđeni i neugodni incidenti primorali su da se program naglo prekine. Prvobitno je bilo planirano da se venčanje održi u prostranoj konferencijskoj sali Sava centra. Namjera je bila da događaj odiše izrazito holivudskom atmosferom, uz pratnju punog simfonijskog orkestra. Međutim, dogodila se neočekivana nezgoda kada je cijev pokvarila rad, što je zahtijevalo promjenu mjesta u posljednjem trenutku u obližnji bioskop. Naravno, ovo je predstavljalo dilemu s obzirom da su svi gosti već stigli. Može se samo zamisliti osjećaj konfuzije i neizvjesnosti koji je prožimao atmosferu. Zanimljivo je da su gosti odgovorili izuzetnom ravnotežom i prilagodljivošću.

Ketering za ovu priliku nije bio ništa drugo do ekstravagantan, sa menijem za kraljevske porodice. Kuvar je u pratnji tima od 60 vještih kuhara pripremio preko 650 predjela i glavnih jela. Svatovi su se počastili nizom ukusnih jela, uključujući fazana posluženog u zamršenom gnijezdu, teletinu kuhanu u raskošnom sosu od šampanjca i dimljenog lososa pripremljenog na tradicionalan norveški način. Uz to, proslava je bila bogata domaćim specijalitetima, sa čak 22 praseta i 55 jagnjadi ispečenih do savršenstva. Mladu je krasila vjenčanica koju je ekskluzivno za nju kreirala renomirana modna kuća Dior.

Cecino vjenčanje je pomno isplanirano i precizno izvedeno, što ga čini oličenjem odlične organizacije. “Nikada ranije nisam prisustvovao tako pažljivo organizovanom venčanju. Proces obično podrazumijeva posjetu matičaru prije ceremonije radi finalizacije potrebne dokumentacije. Međutim, u ovom konkretnom slučaju, par me je obavijestio o svom jedinstvenom itineraru. Planirali su da prvo otputuju u Žitorađu, pa da se vrate kući, da nastave do crkve i na kraju da krenu u Interkontinental na venčanje. Bio sam zatečen njihovim ambicioznim rasporedom i izrazio sam zabrinutost zbog izvodljivosti održavanja tako kratkog vremenskog okvira. Na moje iznenađenje, mladoženja je samouvjereno predložio opkladu, obećavajući da će stići na svaku lokaciju za minut. I nevjerovatno, uspjeli su. Bio sam zapanjen, jer nepredvidivi uslovi u saobraćaju i nepredviđene okolnosti često ometaju tačnost”.