Prema najnovijoj prognozi srbijanskog meteorologa Marka Ćubrila, nadolazeći dani će nakon hladnih noći donijeti toplije dane. Potkraj vikenda ponegdje može biti slabih oborina, au nedjelju se očekuje blagi pad temperatura uz moguću oborinu.

Prema njegovim predviđanjima, očekuje se da će temperature ponovno porasti nakon 23. veljače, uz samo malu vjerojatnost zahlađenja i pogoršanja prema kraju mjeseca. Do tada nema znakova tipičnih zimskih uvjeta.

U subotu se tijekom dana očekuje pretežno sunčano uz malo oblaka, uz suho i toplo vrijeme. Jutarnje temperature kretat će se od 0 do +6 stupnjeva, a ponegdje i do -3 stupnja Celzija.

Kako dan bude odmicao, temperature će rasti znatno iznad prosjeka i dosezati najviše od +7 do +15 Celzijevih stupnjeva. Navečer na sjeverozapadu može biti prolaznog naoblačenja, a u nedjelju i u ostalim krajevima mjestimice slaba kiša.

Vjetar će u nedjelju biti umjeren, sjeverozapadni, ali bez jakih udara. Subota će, kaže Ćubrilo, i dalje biti vrlo topla, dok će nedjelja biti malo svježija, s maksimalnim temperaturama od +5 do +11 Celzijevih stupnjeva.