Dana 8. februara Destanović je doživio svoju tragičnu smrt, što je potaknulo kriminalce da smisle minucioznu shemu kako bi ga namamili i eliminirali, dok su iskorijenili sve dokaze, uključujući i njegovo tijelo.

Ipak, njihov previd u ključnom detalju nenamjerno je policiji pomogao u brzom razotkrivanju misterija. Nastavlja se istraga koja je u tijeku zbog izvanrednog kaznenog djela koje se dogodilo 8.februara u selu Međugorje.

Razlog iza ovog gnusnog čina tek treba biti otkriven, a vlasti su uhitile tri osobe za koje se vjeruje da su umiješane u zavjeru, dok je glavni osumnjičenik, za kojeg se pretpostavlja da je pobjegao u inozemstvo, i dalje na slobodi.

Uz to, priveden je i E. Dž (40) zbog sumnje da je počinio kazneno djelo pomaganje počiniteljima nakon počinjenja kaznenog djela. Dokazi snažno upućuju na to da se radi o zločinu iz strasti, budući da je žrtva Nusret bila upletena u emotivnu aferu s R.H., koja je  bivša supruga prvoosumnjičenog S.Z.

Obdukcijski izvještaj dodatno podupire ovu teoriju, otkrivajući ukupno 22 uboda nanesena oštrim predmetom na Nusretovu tijelu. Osim toga, čini se da je Nusret udaren čvrstim predmetom, moguće kolcem, što je dodatno pojačalo brutalnost napada.