Zahvaljujući Holivudu i dobrom marketingu, Međunarodni dan žena je postao globalni fenomen, a darivanje dama je jednostavno, ili sam bar tako mislio. Od detinjstva sam pokušavao da shvatim značenje čuvenog 8. marta, gledajući svoju mamu, tetke, ujake i bake koje bi se uvek posebno oblačile za ovaj dan. Tada obično dobiju gomilu poklona i cveća, još uvek ne razumem zašto je samo jedan dan u godini rezervisan za poklone i da se žene osećaju kao boginje.

Nisam htela da prihvatim ovo i obećala sam sebi da ću se uvek truditi da mi svaki dan bude u kome se osećam kao boginja. Nikada nisam pristajala na ništa manje od toga, a nisam čak ni dobila poklon za 8. mart. Smiješna stvar je da ova bezvezna kompanija za koju radim ne šalje čak ni čestitke za 8. mart, a kamoli poklone.
Tada, u svojim četrdesetim, dobila sam prvi poklon od muža. Ovo je možda bio prvi put da sam bila toliko šokirana da sam ostala bez riječi, kako zbog poklona koji sam dobila, tako i zbog samog poklona.

Mali paket veličine mobilnog telefona sa crvenom mašnicom na vrhu, nagoveštavajući da se u njemu nalazi skupoceni nakit. Međutim, ima nešto vrednije u tome. U malom pakovanju ima brige i ljubavi. Oči su mi se napunile suzama i jedva sam ih suzdržavala.

Akreditivi za pregled sistema. Dobila sam ovo od svog muža, koji je godinama bio zabrinut zbog težine koju nosim i koliko sam sebe zanemarila kada je u pitanju svoje zdravlje. Iako ovaj poklon nekome može izgledati smiješan, mene je oduševio. Ima li išta bolje od toga da neko brine o vašem zdravlju? Taj dar me je naučio da sam ja ta koja treba više da vodi računa o svom zdravlju.

Za mene je ovo savršen poklon koji žena može dobiti, bez obzira koliko godina ima. Jer lepota, luksuzne torbe, cipele i haljine nisu zamena za dobro zdravlje.