Katarina Žutić je od svog rođenja uvijek uspijevala privlačiti pažnju. Kao kći poznatih glumaca Svetlane Bojković i Miloša Žutića, vrlo brzo je stekla slavu zbog izuzetnog talenta i upadljive ljepote, posebno ulogom u filmu “Bizantsko plavo” prema romanu Milorada Pavića. Često se pojavljuje u televizijskim serijama, a stalno je zaposlena u Ateljeu 212.

Više od desetljeća u sretnom je braku s Nemanjom Aćimovićem, bubnjarem grupe Jarboli. Unatoč svom pretrpanom rasporedu u svijetu kazališta i televizije, Kaja sada sve više vremena provodi u svojoj kućici u blizini glavnog grada, uživajući u društvu svog supruga i njihovog voljenog psa.

“Prerasli smo fazu adolescencije u kojoj smo uzbuđenje tražili u kafićima i noćnim klubovima; sada svi više volimo mir i spokoj. Ipak, moram priznati da sam i u svojim mladim godinama uživala što sam ostala ovdje.nost. Okolnosti su se sada bitno promijenile.Utjehu, otpornost i motivaciju nalazim u zagrljaju prirode, a da ona ne traži ništa zauzvrat. Istodobno, živim u neposrednoj blizini užurbanog grada, osiguravajući brz pristup svim svojim potrebama i ekspeditivno izvršavanje zadataka, prije nego što se vratim u mir i bujnost svog okruženja”.

Rad u vrtu mi pričinjava veliku radost jer mi omogućuje da se bavim raznim aktivnostima poput košnje, sadnje, zalijevanja, pa čak i okopavanja. Na ove zadatke gledam kao na način vježbanja i jačanja mišića. Ranije sam se bavila uzgojem povrća, ali često bi me to iscrpljivalo, pogotovo kada bi sadnja krumpira bila u pitanju. Proces je uključivao prethodno zakazivanje kod kiropraktičara, jer bih naprezala leđa dok sam ili zagrtala krumpir ili ga vadila iz zemlje. Međutim, motika se pokazala kao spas.Jednom je moj susjed imao koze, a ja sam imala priliku pomusti ih u zamjenu za dobivanje mlijeka za proizvodnju sira. Ovo iskustvo je bilo zaista divno! Koze su izvanredna stvorenja, ali nažalost, moj susjed više nema koza, ispričala je u jednom intervjuu glumica.