Korisnici Instagrama izrazili su nezadovoljstvo nakon što su vidjeli fotografije Adriane Lime na platformi. Adrijana Lima, nekada vrlo tražena top manekenka, dobila je kritike zbog debljanja nakon rođenja trećeg djeteta. Kao odgovor na to, Lima se povukla iz javne sfere i odlučila fokusirati na svoju obitelj i majčinstvo. Na kraju se Lima uspjela vratiti na pistu.

U želji da što prije vrati svoju figuru prije trudnoće, bivša srpska šsnaha posvetila se rigoroznom fitnesu i strogim dijetama. Šuškalo se da se podvrgnula kozmetičkim popravkama zbog promjena na crtama lica. Međutim, njezine pristaše nisu bile zadovoljne ovom odlukom jer su smatrale da je lijepa i prije bilo kakvih promjena. Prekrasna brazilska manekenka ponovno se suočila s kritikama kada se pojavila na Venecijanskom filmskom festivalu. Lima je podijelila slike s događaja na kojima je izgledala zapanjujuće, što je potaknulo javnost na pitanje kako je moguće da je značajno smršavila u kratkom vremenu.

Nakon daljnje istrage, otkriveno je da je  koristila Photoshop kako bi poboljšala svoj izgled. No, nepromijenjene fotografije s crvenog tepiha otkrivaju da Lima još uvijek nije postigla željenu težinu, iako se mora priznati da i dalje izgleda zanosno. Bivša supruga Marka Jarića kritizirana je zbog širenja krivotvorenih fotografija koje prenose štetnu poruku ženama koje su se udebljale nakon poroda.

 

Poruka je implicirala da se moraju brzo osloboditi suvišnih kilograma. Dok su je neki kritikovali  zbog pretjeranog korištenja filera, nadali su se i da će ugledna manekenka shvatiti da ih ne treba. Čak i bez ikakvih kozmetičkih poboljšanja, i unatoč tome što je rodila troje djece, ona je i dalje jedna od najljepših žena na svijetu. Ipak čini se da ona nije zadovoljna svojim izgledom pa slike maksimalno fotošopira.