Nakon ubistva djevojčice Vanje, Aleksandru Đorčevskom, njenom ocu, određen je pritvor od 48 sati. Za to vrijeme otkriveno je koje je radnje preduzeo nakon otmice.

Nadležni su odredili zadržavanje u trajanju od 48 sati Aleksandru Đorčevskom, ocu nastradale Vanje (14) iz Skoplja. Đorčevski je među osobama koje su osumnjičene za užasno ubistvo mlade djevojke. Navodno je dao ključne informacije o Vanji direktno prvoosumnjičenom Ljupči Palevskom, koji je trenutno u bijegu.

Ministar policije je na konferenciji za novinare napomenuo da je Đorčevski negirao bilo kakvu umiješanost u slučaj. Ipak, izjave trojice osumnjičenih otkrivaju da je otac dao detalje o Vanjinom prebivalištu i rasporedu, što je omogućilo njenu otmicu i naknadno traženje otkupnine od majke.

Ujutro 27. novembra, oko 7.20 časova, Vanja Đorčevska je oteta dok je odlazila iz svog stana u školu. Vjeruje se da je njen otac, iako nije živeo sa Vanjinom majkom i sestrom, otmičarima dao potrebne informacije. Posjedovao je ključ od stana i stalno je bio prisutan u porodici.

Oglasi - Advertisement