Neda ukraden je na estradnoj sceni više od pola vijeka i još uvijek aktivno nastupa.. Nije iznenađujuće što je često nazivaju našom vlastitom Tinom Turner. Njegov zarazni optimizam, bezgranična energija i vedra narav su opipljivi. Nastupa širom bivše Jugoslavije, veselo juri za unucima i uživa u životu više nego ikada prije. Tajna sposobnosti Nede Ukraden da obustavi vrijeme obavijena je velom misterije, ali je jasno da je ona otkrila metodu za postizanje ovog podviga. Ostaje nepoznato da li je ljubav ključna komponenta ovog recepta.

Samo jednom je stala na “ludi kamen”. Bila je udata za Milana Bilbiju, reditelja i scenariste, i dobili su ćerku Jelenu. O njoj su kružile razne glasine, uključujući da će se udati za bogatog šeika, da je bila romantično povezana s Titom, te da ju je proganjao i bivši libijski lider Muamer el-Gadafi. Međutim, nakon suprugove smrti, potvrdila je da je u njenom životu postojala samo jedna prava ljubav, šarmantni doktor Moma Jakovljević. Knjiga “Zora je svanula” Nede sadrži detaljnu raspravu o ovoj temi. Tokom 1980-ih, Neda se našla razočarana i slomljenog srca nakon što je doživela neuspeli brak i izgubila veru u romantične veze sa muškarcima kada ga je prvi put srela.

Tokom muzičkog i modnog festivala u Makedoniji na kojem smo oboje nastupali – on kao model, a ja kao pevačica – upoznala sam šarmantnog i zgodnog Beograđanina. Bili smo sličnih godina i oboje smo prošli kroz propale brakove. Osim što je bio uspješan model, bio je i doktor koji je završio medicinsku školu. Sa roditeljima i mlađim bratom boravio je u prelepoj istorijskoj zgradi koja se nalazi u poznatoj dorćolskoj ulici. Teško je shvatiti kako smo se mogli tako brzo zaljubiti, s obzirom na našu geografsku udaljenost i neusklađene profesije. Naša romansa je počela u proleće, napredovala kroz leto, a dolaskom jeseni već smo razmišljali o zajedničkoj budućnosti. Naša emocionalna zrelost, nezavisnost i međusobna naklonost bili su temelj našeg odnosa. Uživala sam što sam mu bila djevojka, a ne samo muzičar, radeći svakodnevne stvari poput pratnje njegove majke na pijacu i kuhanja nekih mojih specijaliteta koje je obožavala. Jedino što me rastužilo je to što moja ćerka nije bila sa mnom u Beogradu.

Nakon njihovog prvog susreta, Jelena je imala priliku da razgovara sa njim kasnije, a njihova komunikacija je bila prijatna. Naša veza je dostigla značajnu prekretnicu 1987. godine, kada sam se zvanično prijavio u njegovom prebivalištu i postao Beograđanin. Naše partnerstvo je privuklo pažnju mnogih koji su sa nama podijelili svoje priče. Nažalost, neki pojedinci su pokušali da nas razdvoje. Kada su ga odveli na put u Kanadu, zajedno su radosno dočekali Novu godinu. Ipak, po povratku u svoju domovinu, suočili su se sa teškom situacijom. Muzičarka je morala da upiše ćerku u osnovnu školu, ali je bila suočena sa dilemom gde da to uradi.

Bila sam potpuno svjesna da preseljenje, prilagođavanje novom okruženju, školi, jeziku i životu bez prisustva bake, djeda i oca moje kćeri nije nešto što bi ona rado prihvatila. U jedno sam bio siguran: nisam želio da moja kćerka doživi bilo kakve teškoće zbog moje odluke. Stoga sam svjesno odlučio da sam snosim teret. I podnosio sam to duže vreme… Ljubavna priča Nede Ukraden je na taj način završila. Ipak, sudbina ih je ponovo spojila. Život je misteriozno putovanje koje često igra na nepredvidive karte. Tri decenije kasnije, ista osoba koja je nekada bila u nedoumici oko smisla života postala će doktor. U ovoj ulozi pružio bi neprocjenjivu pomoć mojoj kćeri tokom treće trudnoće, osiguravajući uspješan porođaj mog unuka. Neda je ispričala da je upravo u bolnici u kojoj radi njen unuk rođen. Doktor Momčilo Jakovljević je cijenjeni hirurg koji ima višestruke autoritete. Lekar je košarkaške reprezentacije Srbije i pomoćnik je direktora KBC dr Dragiša Mišović. U iskrenom trenutku otkrio je da se oženio u starijoj dobi, u četrdesetim godinama, i da je ponosan otac sina i dvije ćerke. Kada je u pitanju karijera, izrazio je da nema nameru da ide u penziju, smatrajući da je dobro proživljen život onaj u kojem za sobom ostavljate smislen rad.