Nedeljko Bajić Baja, koji je rođen 1968. godine u Šipovu, svoje prve godine proveo je u Zrenjaninu i Novom Sadu. Trenutno se navodi da putuje između Novog Sada, Beograda i Beča. Uprkos tome što je više od 25 godina istaknuta ličnost domaće muzičke industrije, uspeo je da sačuva svoj lični život podalje od znatiželjnih očiju tabloidnih novinara. Na početku njegove karijere, njegov jedinstveni smisao za modu osim muzike bio je tema razgovora. Baja je oduvijek volio odijela, ali je bio poznat po tome što je nosio ona jarkih boja, zbog čega su ga neki ljudi etiketirali kao homoseksualca. Međutim, nikada nije obraćao veliku pažnju na ove glasine i retko je komentarisao bilo šta što su srpski mediji objavili.

Nedeljko Bajić Baja odavno važi za pevača koji svoj lični život vešto čuva od očiju javnosti. Njegov brak i kasniji razvod nisu bili otkriveni dugo vremena. Bivša supruga Nedeljka Bajića Baje dijelila je istu želju za privatnošću i uspjela je to ostvariti. Javno je poznato da je Baja bio oženjen Ivanom, 19 godina mlađom ženom. Ivana je bila i glavna glumica u njegovom muzičkom spotu pod nazivom “Mokra do kože”.

Par je 2018. godine odlučio da raskine brak i zbog toga je pevač od bivše supruge Nedeljka Bajića Baje dobio starateljstvo nad dvoje dece, sinom Markom i ćerkom Milicom. Ivana i Baja odlučili su se za prijateljsku razvod, bez svađa i brutalnih reči. Baja, koji je oduvek vodio računa o svojim ličnim poslovima, uzdržao se od iznošenja bilo kakvih detalja u javnost. Ivana je zauzvrat prihvatila njegov stav s nepokolebljivom pokornošću.

Po mom mišljenju, malo je vjerovatno da će bilo koja strana otkriti motive njihovog razdvajanja. Njihovo ćutanje je vjerovatno zato što žele zaštititi svoju djecu od bilo kakve potencijalne štete. Vrijedi napomenuti da oba roditelja dijele jednaku odgovornost u brizi za svoje potomstvo, uprkos činjenici da djeca žive sa svojom majkom. Prema rečima bliskog prijatelja pevača, kako prenosi “Svet”, Baja se stara da njegovi naslednici i bivša supruga nastave da žive lagodno. Naime on finansijski i dalje brine o svima njima.