Mateja Kežman, bivši profesionalni fudbaler, imao je zapaženu karijeru i burnu romantičnu istoriju koja i dan-danas izaziva interesovanje javnosti. Trenutno je u srećnom braku sa Tarom Šumonjom, a par je blagosloven sinom po imenu Luka. Zanimljivo, Kežmanu je ovo peto dijete i treći brak do danas. Neki tvrde da mu je sadašnja supruga Tara Šumonja “treća prilika za sreću”. To je zbog obostrano zadovoljavajućeg braka koji je značajno utjecao na njegov životni stil i fizički izgled. Mateja se povukao iz javnosti i riejtko se o njemu nešto sazna.

Nakon emotivne veze sa Tarom, sportista je odlučio da se potpuno povuče iz očiju javnosti. Preselio se u planine i preusmjerio pažnju na svoju porodicu. Značajna fizička transformacija Mateje Kežman može se posmatrati samo na fotografijama objavljenim na Tarinom Instagram profilu, jer ona ne učestvuje ni na jednoj društvenoj mreži.

U proteklih nekoliko godina imidž fudbalske superzvijezde doživio je potpunu metamorfozu. Dodatak srebrne kose, brade i nekoliko bora na licu učinili su ga gotovo neprepoznatljivim na fotografijama. Ipak, čini se da je svim srcem prihvatio način života koji izbjegava mahnit tempo urbanog života, i čini se zadovoljan trenutnim okolnostima.

Fotografije Tare Šumonje i Mateja Kežmana u svakodnevnom životu izazvale su značajnu pažnju, pri čemu je veliki dio fokusa bio usmjeren na Kežmanov novi izgled, što je rezultiralo različitim reakcijama. Dok jedni izražavaju skepticizam prema njegovoj transformaciji, drugi hvale njegov fantastičan novi izgled i odbacuju sve negativne komentare. Bez obzira na to, evidentno je da je par zadovoljan i uživa u svojoj ljubavi jedno prema drugom, jer se pridržavaju zdravog i mirnog načina života, što ukazuje na promjenu njihovih prioriteta. Čini se da je fudbaler pronašao utjehu u ovom novootkrivenom miru.