Tijekom proslave u Podgorici 2020. Jadranka je izazvala salvu negativnih komentara kada je hrabro otpjevala stihove: “Ne može nam niko ništa, jači smo od Srbije”.

Nakon skandala dala je objašnjenje, navodeći da je bila zahvaćena atmosferom i da nije imala namjeru nikoga povrijediti ili uvrijediti.

Nakon zabrane ulaska u Srbiju, pjevačica je donijela odluku da se suzdrži od javnog reklamiranja te je čak privremeno deaktivirala svoj Instagram profil kao odgovor na sve veći pritisak javnosti.

Jadranka se prvi put otvoreno obratila zabrani i podijelila svoje viđenje cijele situacije u kojoj se našla. Iskustvo pjevačice nije naišlo na osudu javnosti, nego u medijima.

Prepoznajući neizbježan smjer koji će krenuti, pjevačica je odlučila šutjeti godinama. Iako imaju vlastitu priču, pjevačica shvaća važnost tajminga i vjeruje da se možda sve odvija kako je trebalo.
Odbijajući se opravdavati, pjevačica priznaje jednostavnost i nepoštenost situacije. U konačnici, problem nije bio čin pjevanja, nego nešto sasvim drugo. Nositi se s tim pokazalo se zahtjevnim zadatkom, a pjevačica je u tome prolazila sama.

“Ne mogu zabraniti pojedincima da snimaju moje nastupe i dijele ih na platformama društvenih medija. Ako moji postupci nekome smetaju, to nije namjerno. Imam duboku ljubav prema svojoj zemlji i također poštujem mišljenja drugih. Ako pogriješim, ispričat ću se, ali do tada za to nema potrebe.”