Najpopularnija hrvatska pop pjevačica Severina, najmlađa kći Ane i Severa Vučkovića, rodila se u Splitu 21. travnja 1972. Od braće i sestara dvije su starije sestre, Zdenka i Marijana. Severina je odmalena pokazivala strast prema glazbi i nastupu na pozornici. Godine 2004. u javnost je izašao privatni video u kojem se nalazi Severina. Ovaj incident rezultirao je njezinim izbivanjem iz javnosti više od šest mjeseci. Portal Index.hr objavio je slike sa snimke zbog čega je pjevačica pokrenula sudski postupak protiv njih.

Prvotna Severinina ljubavna veza koja je javno objavljena bila je s Alenom Marinom, pjevačem grupe Kojoti. Nakon toga je više puta bila zaručena. Godine 2004. bila je zaručena za poduzetnika Srećka Vargeka, a kasnije i za šest godina mlađeg ekonomista Matu Čuljka. Vlasnik sportskog centra u Rijeci Slavko Šainović bio je njezin četvrti zaručnik, kojeg je ostavila nakon dvije i pol godine veze sa srpskim poduzetnikom Milanom Popovićem.

Nakon dužeg zaruka, Severina je bila u braku s Milanom Popovićem i s njim je u veljači 2012. dobila sina kojem su dali ime Aleksandar. Ove zaruke su, međutim, raskinute nakon tri godine zajedničkog života. Nakon što se u studenom 2015. vjenčala, udala se za petnaest godina mlađeg Igora Kojića, potomka srpskog pjevača Dragana Kojića. Međutim, na kraju je okončala njihov brak i podnijela zahtjev za razvod.

Na početku njezine karijere snimljen je Severinin izgled, dajući nam uvid u ljepotu zbog koje je stekla titulu jedne od najatraktivnijih žena s prostora bivše Jugoslavije. Proslavljena pjevačica Severina Vučković nedavnim je nastupom u Osijeku učvrstila status jedne od najistaknutijih diva s prostora bivše Jugoslavije. Veličina njezina talenta i prisutnosti bili su u potpunosti prikazani svima. Čini se da je tema njezinog fizičkog izgleda uvijek na prvom mjestu, a mnogi ističu da je jedna od najljepših pjevačica.Na početku svoje profesije, njezin izgled je bio izrazito različit. Internetom trenutno kruži slika nastala prije više od tri desetljeća, a vjerojatno bi se na njoj teško prepoznala današnja Seva.