Sin poznatog košarkaša Dejana Bodiroge u mnogo čemu se ugleda na oca ali i izgledom jako liči na njega. Nikola Bodiroga, koji iako mlad nevjerojatno sliči svom slavnom ocu, svjedoči da je talent u obitelji nasljedan , kako kaže poznata poslovica. On je  naslijedio je očeve atletske sposobnosti, a s obzirom na to da njegov tata važi za jednog od najvećih košarkaša u povijesti, ne čudi da su i Nikolini interesi u istom smjeru.

Godine 2004. rođen je sin Dejana Bodiroge i Ivane Medić. Dejan je u tom razdoblju obnašao dužnost kapitana košarkaške reprezentacije, a radosnu vijest primio je u Španjolskoj. Obiteljska kuća u Kleku bila je ispunjena slavljem povodom Nikolinog rođenja. Roditelji Dejana Bodiroge, Vaso i Milica, zajedno s bratom Željkom, srdačno su u svoj dom ugostili poznata i nepoznata lica, podižući čaše u znak zdravice.

Naše se dvorište naviklo na velika slavlja nakon Dejanovih trijumfa na velikim svjetskim natjecanjima. Međutim, ovaj trenutak ima poseban značaj koji će zauvijek ostati urezan u našim sjećanjima. S neizmjernim ponosom, djed je izjavio: “Ovo je najznačajnija medalja koju smo ikada osvojili”.

Mediji su 2014. godine počeli izvještavati o Nikoli Bodirogi, prepoznajući ga kao izuzetnog košarkaškog čuda i proglašavajući dolazak “novog Bodiroge”. S vremenom je “Bodiroga junior” doživio značajan skok u rastu, dosegnuvši visinu od preko dva metra. Ove godine je završio gimnaziju u Beogradu. Sve vreme u mlađim uzrastima Partizana pokazao je izuzetno košarkaško umeće. Putanja njegove sportske karijere tek se utvrđuje a oni koji pomno prate njegov razvoj i napredak su sigurni da će poput svog oca napraviti velike rezultate u omiljenom sportu.

.