Jedan od najpoznatijih pjevača na estradnoj sceni u regiji je već godinama Saša Matić.Vila koju pjevač posjeduje u Perastu je zaista izuzetna i ostavlja trajni utisak na svakoga ko je pogleda. Čuveni pevač Saša Matić kupio je prelepu kamenu vilu iz 18. veka u šarmantnom gradu Perastu. Ova izvanredna nekretnina nalazi se u neposrednoj blizini blistavog mora. Ono što ovoj vili daje dašak istorijskog značaja jeste činjenica da je nekada služila kao letnjikovac uvaženom Petru Petroviću Njegošu, koji je bio gost porodice Balović, tada ponosnih vlasnika ovog raskošnog imanja.

Pevač je izrazio duboku naklonost Perastu, mestu koje ga i dalje osvaja. Nažalost, ova godina je za njega bila izuzetno naporna, ostavljajući malo prostora za posjete. Saša je ispričao svoju priču o prošlom letu, kada je prvobitno nameravao da provede dva dana u vili, ali su ga susreli neočekivani izazovi. Ipak, priznao je i osećaj časti i značaja koji je doživeo, znajući da je boravio upravo na mestu gde je nekada utehu tražio poznati srpski pesnik i filozof.

Priznajem da je lokaciju koju odaberem za svoj odmor prethodno posjetio Njegoš. Svaki put kada se upustim na ovu destinaciju, doživim osećaj bestežinskog stanja, kao da lebdim kroz vazduh u skladu sa njim. Ovaj osjećaj osnaživanja je ključan u omogućavanju da postignem stanje zadovoljstva i mira.

Kako prenosi Srpski telegraf, Matić je izrazio naklonost septembru kao idealnom vremenskom okviru za istinski bijeg, izrazivši naklonost retkim posetama ovoj destinaciji. Poseban naglasak stavio je na očaravajuću privlačnost ovog mjeseca za odabranu lokaciju. Rezidencija ima ukupno dva nivoa, u kojima se nalaze četiri različite sobe. Nadalje, nudi prostrani zajednički prostor, koji se obično naziva dnevnim boravkom. Uz ulaz, istaknuta ploča stoji kao svjedočanstvo o istorijskom prisustvu vladije u blizini, smještena neposredno uz obalu. U ovoj vili proslavljeni Njegoš je napisao svoju jedinu ljubavnu pjesmu Pariz i Helena, poznatu i kao Noć vjekova.