Pjevačica narodne muzike Vesna Zmijanac je na vrhuncu svoje popularnosti bila u osamdesetim godinama. Naklonost Vesne Zmijanac bila je rezervirana isključivo za njezinog koleguu glazbenoj industriji. Autobiografska knjiga Vesne Zmijanac “Kad zamirišu jorgovani” govori o značajnim muškarcima koji su odigrali ulogu u njezinom romantičnom životu. Ipak, jedno ime je odlučila izostaviti…

Bez sumnje, najzanimljiviji dijelovi knjige odnose se na Vesnine odnose s utjecajnim muškarcima. Jedna od glasovitih romansi folk ikone bila je s izdanom konglomerata “Siemens”, s kojim je prije glazbene karijere uživala u Beču. Ovaj poseban aspekt njezinog uzbudljivog života mnogima ostaje nepoznat. U svojim pisanim radovima govorila je i o svojoj osobnoj povezanosti s Miloradom Vučelićem, koji je tada bio vođa socijalista u saborskim garniturama. Iako ga nije izrijekom spomenula imenom, nazvala ga je “onim što me zvao Veco”.

U autobiografiji Vesne Zmijanac izostavljeno je spominjanje određene kolegice, no poznavatelji pop kulture mogu se sjetiti da je ta osoba imala značajnu ulogu u njezinu osobnom životu. Ova osoba je igrom slučaja nitko drugi do poznati pjevač Halid Muslimović. Folk zvijezda se prisjetila vremena kada joj je u ruke došao album “Napravi bar jedan pogrešan korak” Halida. Prepoznala je da je naslovna pjesma namijenjena njoj, a potom je odlučila potražiti novog partnera i vezati se za brak. Nakon toga, pjesmu “Nevera moja bi si ti” posvetila je svojoj novoj ljubavi.

Prema legendi, ljubav Vesne Zmijanac i Halida Muslimovića otkrila je pjevačica Zlata Petrović. Mnogo godina kasnije proslavljeni Plavi čuperak oženio se kolegicom Adelisom Hodžić, dok se Vesna Zmijanac vjenčala s Miroljubom Aranđelovićem Kemišem, koji je trenutno u braku sa Zoricom Brunclik.