Danas se navršava 83. rođendan Milene Dravić, poznate ličnosti našeg pozorišta. Pre pet godina, njena smrt je ostavila duboku tugu nad Beogradom, Srbijom ali i cijelom regijom, zbog čega je oktobar postao posebno tužan mesec. Međutim, kako je sada otišla u večnost, veruje se da je ponovo spojena sa svojim voljenim suprugom Draganom Nikolićem, ljubavlju svog života. Oni su bili par koji se volio do posljednjeg daha.

Godine 1971. Milena i Dragan su se venčali tokom pauze na snimanju. Uprkos nedostatku potomstva, iza sebe su ostavili mnoštvo izvanrednih nastupa kako na televiziji i u bioskopu, tako i na sceni. Osim toga, bili su aktivno uključeni u različite dobrotvorne radove i pomogli nebrojenim pojedincima u nevolji. Međutim, zbog svoje izuzetne poniznosti, nikada nisu govorili o svojim dobrotvornim djelima. Iako Milena nije imala svoju decu, istu je ljubav i brigu poklanjala svojoj nećakinji.

Istoričar umetnosti Rade, koji živi u Švedskoj i koji je Milenin brat, ima ćerku Vericu Lulu Dravić. Verica zapanjujuće liči na renomiranu glumicu, zbog čega mnogi veruju da je Milena smatrala nju svojim detetom. Jasno je da sećanja na njenu voljenu tetku uvek izmame osmeh na Vericino  lice. Moja voljena tetka Milena nikada nije željela biti  poznata ili slavna ličnost. Čak ni sada ne mogu dati nepristrasan prikaz njenog kulturnog značaja i uticaja koji je imala na druge. Verica je Milenu i Dragana doživljavala kao surogat roditelje, pružajući joj ljubav i usmjeravanje nalik na roditelje.

Dugi niz decenija njegova ljubav prema njoj nikada nije bila sažaljiva, već nježna i privržena. Posjedovala je prirodni instinkt da bude zaštitnički nastrojen prema njoj, često ispoljavajući tu osobinu bezbrižnim cvokotom usana. Ova osobina je urođena i nije naučena iskustvom. Nakon njenog odlaska ostao je neizmjeran osjećaj praznine i tuge, ali i obilje dragih uspomena koje su se kovale do samog kraja našeg zajedničkog vremena. Kako je  izjavila nećaka Milene Dravić, ove uspomene su zaista neprocjenjive.