Emrah Džanković (19) iz Sjenice i Elvis Hrnjaka (40) iz Novog Pazara trenutno su pod istragom Višeg državnog tužiteljstva u Novom Pazaru zbog navodne umiješanosti u ubojstvo Nusreta Destanovića.

Ipak, u centru pažnje javnosti je Sead Ahmetović Zečević (27) iz Sjenice, koji je označen kao glavni osumnjičeni za ovaj zločin. Zečević se trenutno nalazi u bijegu, a za njim je raspisana međunarodna tjeralica.

U toku istrage nadležni su priveli Rijaldu Haci (27), bivšu suprugu Seada Ahmetovića Zečevića, zbog sumnje da je sudjelovala u planiranju kaznenog djela. Sandzakdanas.rs došao je u posjed ekskluzivne fotografije snimljene 7. veljače u 23.13 sati, samo dan prije ubistva.

Na fotografiji su Rijalda Haca i Nusret Destanović zajedno u restoranu Sidro u Novom Pazaru, udaljenom od svojih domova 60 kilometara.

Iako je Rijalda dan prije zločina bila s preminulim Nusretom, očito ga nije obavijestila da se sprema ubistvo. Na fotografiji se vidi njihov susret prije ubistva, nakon čega je Sead Ahmetović Zečević putem telefona Rijalde poslao poruku koja je namamila Nusreta u zamku.

Rijalda Haci je tokom dva dana imala kontakt sa svojim ljubavnikom Nusretom Destanovićem, kao i sa bivšim suprugom Seadom.