Kultna serija Prijatelji je jedna od najgledanijih širom svijeta. Činilo se da je 1990-ih Matthew Perry imao sve: slavu, bogatstvo i romantične partnere. Njegove iznimne glumačke sposobnosti i nezaboravna uloga Chandlera Binga u kultnom klasiku “Prijatelji” doveli su ga do slave. Na vrhuncu svoje glumačke karijere dobivao je vrtoglavih milijun dolara po epizodi. Kako prenosi Story.hr, žene su bile oduševljene njegovom karizmom, a nije mu nedostajalo obožavateljica.

Međutim, uz priznanje došao je i niz poteškoća. Matthew Perry otvoreno se pozabavio izazovom suočavanja s ovisnošću o alkoholu i drogama. Njegova borba sa svojim problemima započela je njegovim oslanjanjem na Vicodin, koji je u početku uzimao kao lijek protiv bolova nakon nesreće na jet-skiju. Ubrzo je shvatio da ne može izdržati niti jedan dan bez tableta, jer je postao ovisan o njima. Perijeva ovisnost bila je poput uporne sjene koja se nadvijala nad njegovim profesionalnim i osobnim životom. Unatoč svojim uspjesima i statusu slavne osobe, borio se s unutarnjim sukobom koji se često pokazao prevelikim za podnijeti. Kako je vrijeme prolazilo, njegova je ovisnost ozbiljno utjecala na njegovu karijeru i osobne odnose, gurajući ga na rub potpunog kolapsa.

Tijekom godina, Matthew Peri naišao je na brojne prepreke, ali je pokazao izuzetnu odlučnost i hrabrost u suočavanju s nedaćama. Donio je svjesnu odluku suočiti se sa svojim unutarnjim demonima, potražiti podršku i krenuti putem oporavka. Njegovo putovanje služi kao dirljiv podsjetnik na važnost borbe s ovisnošću i otpornosti ljudskog duha. Nakon početnog eksperimentiranja s metadonom i amfetaminima, dotični je razvio ovisnost o alkoholu koju je bilo teško prevladati. Unatoč višestrukim pokušajima rehabilitacije, njegovi napori na kraju su propali. U iskrenom priznanju otkrio je da je bilo dana provedenih na setu njegove hit serije “Prijatelji” kojih se ne sjeća. Naime, ustvrdio je da mu je jedno trogodišnje razdoblje, negdje između treće i šeste sezone, ostalo maglovito u sjećanju.

Javnost je ponovno usmjerila pozornost prema njemu tijekom dugo očekivanog ponovnog okupljanja voljenih glumaca serije. Sama njegova prisutnost bila je dovoljna da potegne za srce odane obožavatelje. Nakon ponovnog okupljanja, javio se i priznao da je osjećao ogroman pritisak i tjeskobu, mučen strahom da neće pružiti komično olakšanje kakvom se publika nadala tijekom druženja s njegovim kolegama iz postave.