Milan Stanković se široj publici predstavio kao takmičar u Zvezdama Granda i nakon toga je napravio veliku karijeru ali je odlučio da se povuče iz javnog života. Dok mnogi nisu uspjeli, pjevač je uspio postići ono što drugima nije pošlo za rukom. Unatoč njegovoj gotovo potpunoj odsutnosti iz javnog života, on je i dalje tema dosljednih rasprava. To je djelomično zbog njegovog obraćenja na religiju, kao i njegovog sve slabijeg fizičkog stanja. Sestra Milana Stankovića služi mu kao izvor podrške iu izazovnim iu radosnim trenucima.

 

Prema izvješćima medija, pjevači se navodno onesvijestio nakon samo nekoliko dana molitve i lutanja po samostanskom dvorištu. Zbog toga je  morao primati infuziju u ambulanti koja se nalazi u Hilandaru. Istinitost ove tvrdnje potvrdio je i sam pjevač, koji je nakon duže šutnje podijelio sliku na svom Instagram profilu. Slika ga prikazuje kako leži u bolničkom krevetu i prima intravenoznu infuziju.

Bez ikakve pompe, pjevač se nije dodatno oglasio, ali se uz pomoć vjernih obožavatelja znatno oporavio. Naime, njegova majka i sestra Nastasija, koja je također medicinska sestra su mu u tome pomogle. Tokom pandemije COVID-19 Nastasija je neumorno radila, što je Milanu zadavalo veliku brigu.

Istraživanje o koronavirusu držalo me budnim noću i izazivalo veliku brigu. Globalni utjecaj pandemije bio je uznemirujući, ali lokalni učinci bili su posebno zabrinjavajući jer je moja sestra, koja radi kao medicinska sestra, bila izravno uključena u medicinski odgovor. Kad je prvi put podijelila sliku situacije, osjetio sam mješavinu straha i ponosa. Kao netko tko je završio srednju medicinsku školu, znam da bih, da se nisam bavio pjevačkom karijerom, trenutno radio kao zdravstveni djelatnik. To je profesija kojoj je suosjećanje i briga za druge prioritet iznad svega – činjenica koju duboko poštujem i kojoj se divim, rekao je tada Milan.Fizička sličnost Milana i Nastasije je očigledna, što se vidi i po fotografijama koje je objavio na društvenim mrežama.