Novak Đoković nije običan sportaš, a njegova uvjerenja često izazivaju nelagodu u svijetu, što nije uvijek prihvatljivo. Opće je poznato da gaji afinitete prema nekonvencionalnim pojedincima, uključujući i Pepea Imaza, bivšeg španjolskog tenisača koji se u međuvremenu transformirao u gurua, što je uznemirilo mnoge građane Srbije. Dovoljan je i sam spomen njegovog imena da se ljudima digne kosa na glavi.

Karijera Novaka Đokovića obilježena je kontroverzama, a svi negativni incidenti povezani su s jednom određenom osobom – Španjolcem s kojim je blisko surađivao od 2016. do 2018. Unatoč tome, njih su dvojica ostali bliski prijatelji i još uvijek nađu vremena vidjeti se kada je Đoković u Marbelli, gdje ima kuću i gdje živi njegov mlađi brat Marko. Zanimljivo, zapravo je Marko bio taj koji je par upoznao.


Prema Imazu, koji je Novaka uveo u “religiju ljubavi”, ljubav je moćna energija koja može dovesti do mentalne ravnoteže. Kad netko doživi ljubav, možda neće osjećati potrebu za jelom ili glad. Poznati tenisač često je Pepeu povjeravao svoje nerviranja, razmišljanja i emocije. Svaka je rasprava zaključena raširenim zagrljajima. Postupno je Pepe preuzeo značajnu ulogu u Novakovoj momčadi. Kada je Novakov učinak počeo opadati, mnogi su navijači bili nezadovoljni i njegove probleme pripisivali su utjecaju njegovog gurua, Španjolca Imaza. Imaza su optužili da je Novaku neozbiljnim idejama “isprao mozak” i odvratio ga od više sportskog načina života. Novaka je napustio čak i trener Marjan Vajda, koji je kao razlog prekida suradnje naveo Imaza.

U siječnju ove godine, nakon duljeg izbivanja s teniskih terena, Đoković se vratio i ponovno slavio na Australian Openu. Imaz se tijekom intervjua za jedan španjolski brend osvrnuo na trenutnu vezu s poznatom tenisačicom. Naime, prepričao je trenutak kada je Novak potrčao u zagrljaj obitelji nakon što je osigurao pobjedu u finalu. Nakon što sam mu poslao poruku u kojoj mu priznajem ljubav, podsjetio sam se da trofej nije jedina vrijednost. Ono što je uistinu zarobilo naša srca bio je trenutak, prepun dubokih emocija i ljubavi. Dok je grlio svoju obitelj, pokazao je da nije samo stroj, već i ljudsko biće. U trenutku kada je uletio u boks, neodoljiv osjećaj nije bila samo euforija, već prije dubok osjećaj spoznaje, suosjećanja i ljubavi. U podcastu iz ožujka spomenuo je da je Novak dobrodušna osoba i da je mao s sreću upoznati ga u privatnom okruženju gdje mu je bilo ugodno. Njegova ambicija da se razvija i raste i brine o sebi osobine su vrijedne divljenja. Prema onome što možemo vidjeti s Instagrama, čini se da Pepe još uvijek surađuje s Markom Đokovićem. Da li traje i saradnja sa Novakom nije poznato.

Oglasi - Advertisement