Postoji vjerovanje da neke darove treba bez odlaganja odbaciti kako u kućanstvo ne bi ušla potencijalna nesreća.

Zagovornici feng shuija vjeruju da predmeti posjeduju svoju jedinstvenu energiju, a unošenjem u svoje domove tu energiju učinkovito prenosimo.

Zbog toga naglašavaju važnost vođenja računa o tome što unosimo u svoje životne prostore i darove koje prihvaćamo i zadržavamo. Prema ovoj perspektivi, smatra se vrlo nepovoljnim donijeti dar od zlonamjerne i zavidne osobe u svoj dom.
Vjeruje se da će takav predmet brzo unijeti sukobe, a potencijalno čak i bolest ili razvod braka. Za osobe koje gaje zavist prema vašim postignućima, bilo u osobnim ili profesionalnim područjima, kaže se da su oni koji će vam željno dati dar.

Taj čin služi kao kanal za njihovu negativnu energiju, koja se zatim infiltrira u objekt, vršeći svoj utjecaj diskretno, ali snažno unutar granica vašeg životnog prostora.

Ako osjetite nelagodu ili uznemirujući osjećaj prilikom predstavljanja dara, ili ako vas obuzme neobičan osjećaj kad god ga ugledate, riješite se navedenog predmeta bez oklijevanja ili osjećaja krivnje.

Izbjegavajte ga skrivati ​​na tavanu, u podrumu ili bilo kojem sličnom mjestu; jednostavno ga bacite. Općenito se vjeruje da je spaljivanje takvih predmeta optimalan postupak.