Zajednica Jovane i Željka Joksimovića tijekom 13 godina često je bila na meti medija. Njih dvoje su se upoznali kada su zajedno vodili Eurosong koji je 2008. godine održan u Beogradu.  Fokus većeg dijela rasprave vrtio se oko prijašnjih partnera para, razloga njihovog rastanka i tko je možda odgovoran. Stvari su eskalirale kada se priča okrenula na obiteljsku dinamiku para, a voditeljica je otkrila da je glazbenik imao moć odlučivanja u kućanstvu.

Jovana je u svojoj televizijskoj emisiji “Ko sam ja, šta sam ja tebi” jednom izjavom razjasnila sve glasine u vezi sa svojom vezom sa Joksimovićem. Osim toga, osvrnula se na rezultate ankete koji su otkrili da je njezino ponašanje udaljeno i nepristupačno. Pravu prirodu njezine javne ličnosti znaju prvenstveno njezini najbliži. Njen muž je najveći autoritet po tom pitanju, a potom djeca Kosta, Ana i Srna. Njezin krug ljudi od povjerenja, koji pružaju sigurno utočište od životnih kušnji i nedaća, posjeduju najintimnije znanje o njezinu karakteru.

Jovana je očito prilagodila svoj život namjerno birajući da bude u društvu osoba koje joj donose radost. Njezin društveni krug čine pojedinci istomišljenika, s usporedivim intelektualnim sposobnostima, težnjama i ciljevima. Osim toga, Jovana ima grupu bliskih prijateljica koje joj pružaju utjehu i utjehu u vrijeme neuspjeha i razočaranja. Jovanine najbliže osobe od povjerenja su njezine četiri najbolje prijateljice, a one posjeduju i najintimnija saznanja o voditeljici. Ove su osobe prihvatile sve Jovanine vrline i mane i međusobno se dive postignućima. Zadovoljstvo je vidjeti da je svaki od njih postigao veliki uspjeh i ispunjenje u svojim poljima, te da nastavljaju podržavati težnje jedni drugih s nepokolebljivom odanošću. Među njima su i Marija Tarlać, dizajnerica čije kreacije još uvijek voli Jelena Đoković, te Sandra Perović, novinarka Javnog servisa.

Brak Jovane i Željka Joksimovića godinama je bio tema rasprava četvero prijatelja. Unatoč užurbanom profesionalnom i privatnom životu, uspijevaju pronaći vremena jedno za drugo, pa čak i zajedno otići na odmor, ostavljajući svoje supružnike.