Godine 2004. izašao je album “Gore od ljubavi” pjevačice Svetlane Cece Ražnatović, koji je označio njezin povratak na glazbenu scenu nakon tri godine pauze. Album je sadržavao brojne pjesme koje su i danas popularne. Većinu pjesama na albumu skladala je Marina Tucaković, koja je nažalost preminula prije dvije godine nakon teške bolesti. Naime prije dva dana je bila godišnjica njene smrti a na društvenim mrežama su je se sjetili mnogi njeni saradnici.

 

Cecin i Marinin odnos nisu bili ograničeni samo na kolegice, već su bile i bliske prijateljice koje su dijelile duboko razumijevanje. Ovo je pjesma koja je inspirirana pjevačicinim osobnim životom. Među kompozicijama nastalim kao odgovor na Cecinu situaciju je i pjesma “Neću dugo”. Publika je godinama mislila da je pjesma usmjerena prema muškoj osobi, no ta je pretpostavka netočna.

U jednom intervjuu Ceca je izjavila da, iako je pjesmu koju je za nju napisala Marina Tucaković posvetila njezinoj djeci, nikada je nije izvodila uživo na koncertima. Objasnila je da publika voli pjesme bržeg ritma, pa ju je otpjevala samo na CD-u. Pretpostavlja se da se njezino uhićenje dogodilo godinu dana prije izlaska ovog albuma, na temelju njezine prethodne izjave da je tekst imao odjeka u njezinom osobnom životu.

U pjesmama preferiram one koje imaju živopisne i snažne slike. Marina briljira u smišljanju ovakvih pjesama, a vidi se i po onoj koju je napisala da mi je privukla pažnju. Na snimanju se vidjelo da ova pjesma odskače od ostalih i odlučila sam je posvetiti djeci. Marina je u pjesmu vješto uklopila aspekte mog osobnog života, rekla je Ceca tada.

Oglasi - Advertisement