U programu uživo Iva Štljić bila je shrvana emocija, ronila je suze zbog postupka oca Milana Štljića.U prošlosti, usred sukoba u bivšoj Jugoslaviji, glumac je raskinuo brak s Ivinom majkom, koja je bila balerina. Istovremeno je otišao iz zemlje, što je rezultiralo razdobljem bez komunikacije između oca i kćeri. Kad je Milan otišao u Zagreb, vrlo brzo je otkrio zadovoljstvo u zagrljaju svoje druge supruge Daše. Zajedno su u svoj život dočekali sina Frana. Međutim,  kći Iva, koja je još uvijek bila u jeku adolescencije, ovu je novu obiteljsku dinamiku doživjela kao prepreku koja je dovela do daljnjih prekida komunikacije s ocem.

Tijekom najdelikatnije faze svog života otvoreno je izražavala svoju čežnju za ocem kroz brojne interakcije s medijima. Jednom prilikom se čak oglasila na svom Facebook profilu kako bi se prisjetila blaženih i bezbrižnih dana u braku svojih roditelja, ali i kasnijih muka i muka izazvanih razvodom i njegovim posljedicama. U iskrenoj poruci svojim pratiteljima, otvorila se o Ivinom procesu žalovanja koji je u tijeku. Osim toga, nedavno je iskoristila priliku da ponudi nijansiranije razumijevanje svoje veze s ocem.

 

Naime, gostovala je u emisiji “Na terapiji” kod Slavice Đukić Dejanović. U samo nekoliko minuta Ivi Štrljić krenule su suze na oči kada se prisjetila grubih opaski koje je njezin otac izrekao tijekom njihova razgovora. Na Slavičin upit o Ivinim emocijama nakon što je Milan eksplicitno izjavio medijima da nema namjeru izaći s njom pred kameru, Ivi su navrle suze na oči i  izrazila je uvjerenje da njegova izjava proizlazi iz njegovog nepoznavanja i nevještosti raznih poslova. Ustvrdila je i da se on u odnosu na nju samu čini znatno manje sposobnim i artikuliranim kada je u pitanju komunikacija s novinarima.

Kako bi joj uputila riječi ohrabrenja, Slavica ju je uvjeravala da se razvila u superiornu osobu u odnosu na svog oca. Na to mu je dramska umjetnica uzvratila kako njezina superiornost proizlazi isključivo iz činjenice da ga nije imala uz sebe kad je zahtijevala njegovu prisutnost. Odjek Ivinih riječi osjetili su svi, jer svi žude da Milana dirnu njezine suze i da se popravi veza oca i kćeri koja podsjeća na prošla vremena za kojima glumica jako žali.