Savina Geršak rođena u Ljubljani 1963., uspjela je na polju glume i manekenstva još kao tinejdžerica. U svoje vrijeme važila je za jednu od najmarkantnijih žena u Jugoslaviji. Sa 16 godina postigla je titulu treće najbolje tenisačice u Jugoslaviji. Kao rezultat toga, odlučila se preseliti u Stuttgart i početi sudjelovati na profesionalnim turnirima diljem Europe. Unatoč svim naporima, nikada nije postala prvakinja, zbog čega se 1981. vratila u Ljubljanu, gdje je upisala studij engleskog jezika. Tenisom se nastavila baviti rekreativno.

Igrom slučaja našla se u sferi glume. No, u zenitu svoje popularnosti odlučila je zauvijek otići iz te sfere. “Moj posljednji film snimljen je 1990. u Sjedinjenim Američkim Državama. Ukupno sam glumila u petnaest filmova, od kojih su tri bila sa Živkom, a dva su snimljena u Ljubljani s Božom Šprajcom. Nakon toga sam otputovala u Rim prije nego što sam otišala u SAD  da glumim u tamošnjim filmovima”, rekla je. Nadalje, zanosna Savina s vremena na vrijeme sudjelovala je u domaćim modelingima. U tom razdoblju dogodio se značajan trenutak u njezinu životu. Iako nije završila niti jednu godinu studija, nakon što je redatelj vidio njezine slike, dobila je glavnu ulogu u filmu Živka Nikolića “Smrt gospodina Goluže” (1982.). Nikolić je bio toliko impresioniran njezinim slikama da je uzviknuo: „Ona je autentična!”

S 28 godina zanosna Savina povukla se iz glume, ostavivši jugoslavenski film bez svoje voljene “misice”. Iako nije završila studij engleskog jezika, upisala je psihologiju i naposljetku diplomirala u Rimu, gdje sada živi i radi. Savina je ponosna majka blizanaca koje je rodila u 44. godini, a potpuno je posvećena profesiji psihoterapeuta koja joj je prava strast. Tijekom intervjua,  je ispričala da je ispunila svoju strast prema studiju psihologije. Njezina želja da se bavi medicinom navela ju je da završi ukupno 11 godina školovanja, uključujući pet godina na fakultetu i šest godina obuke. Sada radi kao psiholog-psihoterapeut i s kolegicom dijeli ured u Rimu.

Tijekom 80-ih Savina je bila poznata po svojoj fizičkoj privlačnosti kao glumica koja se u svojim filmovima svlačila. Njezina najzapaženija izvedba bila je u filmu “Čudo neviđeno” iz 1984., gdje je nekoliko puta ogolila svoje tijelo. Ta joj je uloga učvrstila status jedne od najpoželjnijih Jugoslavenki svoga vremena.