Danas je on jedan od najpopularnijih pjevača koji iza sebe ima veliki broj hitova. Značajna TikTok konverzacija pokrenula se povodom pjesme Željka Joksimovića „Balada“ iz 2001. godine, koja se nalazi na albumu „Vreteno”. Analizirajući tekst ove pjesme, korisnici društvene mreže postavili su pitanje kome je namijenjena. Postoje različita tumačenja: neki tvrde da se umjetnik obraća svojoj djevojci , dok drugi tvrde da su riječi namijenjene ljubavnici.

Prema TikTokeru, čini se da su mnogi ljudi krivo protumačili tekst pjesme i vjerovali da je usmjerena prema romantičnoj partnerici, dok je zapravo bila namijenjena žljubavnici. Još jedan TikToker izrazio je razočaranje ovom činjenicom, ali ju je priznao kao istinu. Prema trećem govorniku, pjesma nije usredotočena na žensku figuru ili romantični interes.

Kad je Željko napisao tekst za svoju pjesmu, nije imao zadrške kome je posvećena. Spotovi s njegovom pjesmom imali su poruku “Slušajte pažljivo, ljubavnici!” Međutim, čini se da među nekim slušateljima postoji nesporazum. Da pojasnimo, pjesma je usmjerena prema ženi. Kako bi riješila ovaj problem, određena osoba na platformi TikTok zauzela je proaktivniji pristup obrativši se za pomoć istaknutom tekstopiscu i pjevaču.

Tijekom nedavne interakcije na Instagramu, obožavatelj je postavio pitanje kome je namijenjena popularna pjesma sada kada je njena slava porasla. Rasprava se vodi oko toga jesu li stihovi usmjereni prema ženi ili ljubavnici. Jedan tabor tvrdi da rečenica “Prvi ste pitali” ukazuje na to da je žena primatelj, dok drugi tvrdi da je to ljubavnica. Misterij ostaje neriješen, a obožavatelj je tražio razjašnjenje od umjetnika. Međutim Joksimović se nije oglasio po ovom pitanu tako da svi za sada ostaju bez odgovora.