Lotar Mateus, bivša nogometna zvijezda i njemački reprezentativac, u posljednje je vrijeme postao zapažen i izvan sfere nogometa. Fokus našeg razmatranja uglavnom je na osobnom životu šezdesetogodišnjeg Nijemca, posebno na njegovoj bračnoj povijesti. Ženio se pet puta, što je značajan aspekt njegove životne priče, kao i njegovo bavljenje nogometom.

Kako smo već naveli, Mateus je nedavno sklopio prijašnji brak s 27 godina mlađom bivšom partnericom Anastasijom Klimko. Ubrzo nakon toga pojavile su se fotografije Mateusa na otoku Mykonos u Grčkoj, koji prikazuje intimno ponašanje sa svojom sadašnjom djevojkom Natalijom. Moglo bi se tvrditi da je životno partnerstvo Lotara Mateusa jednako uvjerljivo kao i njegova profesionalna nogometna karijera. Mateus je na svoje bračno putovanje krenuo 1981. kada se vjenčao sa svojom prvom suprugom Silvijom. Bivši nogometaš s njom je bio u braku 11 godina i zajedno su odgojili dvije kćeri, Alisu (35) i Violu (33).
Lotar Mateus ne samo da je dva puta proglašen najboljim svjetskim nogometašem, već je i rekorder u bračnom svijetu jer se pet puta ženio. Među njegovih pet žena bila je i jedna Srpkinja.

Vijest o razvodu stigla je taman kada se činilo da ga je gotovo trideset godina mlađa Anastasija Klimko uspjela primiriti. Godine 2014. poznati Nijemac i zadivljujuća Ruskinja vjenčali su se. Međutim, početkom 2021. raskinuli su, unatoč tome što imaju sina Milana kojeg su suroditelji. Važno je napomenuti da oni još uvijek žive u Münchenu. Mateus je rekao da su uspjeli održati blisku vezu, pa čak i poboljšati svoj odnos, budući da su oboje predani pružanju najboljeg za svoje dijete. Lotar podsjeća kako je Milan strast prema nogometu naslijedio od oca, ali ima samo devet godina i obrazovanje mu mora biti primarno.

Mnogi pretpostavljaju da su on i bivša supruga obnovili svoju romansu zbog količine vremena koje provode zajedno tijekom njegovog slobodnog vremena.  Međutim niejdno od njih dvoje nije to potvrdilo. Anastasia i Milan, koji žive u Münchenu, iskoristili su svoju lokaciju kako bi prisustvovali poznatom Oktoberfestu, noseći uobičajenu odjeću z aovu manifestaciju..