Cijela će nacija zauvijek pamtiti tragični masakr koji se dogodio u maju u osnovnoj školi u Beogradu. U velikoj sudnici Palače pravde Nina i Dragan Kobiljski održali su iskreno svjedočanstvo koje je sve prisutne ostavilo duboko dirnutim i emotivnim.

Nina Kobiljski, majka djevojčice koja je tragično izgubila život u Osnovnoj školi “Vladislav Ribnikar”, iznijela je zapanjujući prikaz tijekom sudskog postupka protiv dječaka, njegovih roditelja i škole.

Tragični gubitak naše djece natjerao nas je da tugu i nelagodu prihvatimo kao trajne pratioce naših života. Nemamo drugog izbora nego trpjeti tjeskobu, opipljivu bol koja, čini se, neprestano ranjava naša srca.

Nina Kobiljski, iako izražava predanost svojim ulogama predane majke i supruge, priznaje svoju zabrinutost oko povratka na prethodnu razinu produktivnosti. Teška srca priznaje da osjeća grižnju savjesti, kao da je svoje dijete dovela u zabludu insinuacijom da se nalazi u nepovoljnoj situaciji, a zapravo je bila upravo tamo gdje je trebala biti – u školi.

Dragan Kobiljski, Ninin supružnik i odbojkaški trener, na početku svog izlaganja dao je duboku izjavu: “Ponosni sam otac Eme Kobiljski, čiji je život tragično prekinut ubistvom”.

Dragan je radosno ispunjavao svaku njezinu potrebu, od mijenjanja pelena do uspavljivanja, što je rezultiralo skladnom i zadovoljnom obitelji. Dragan se po povratku kući živo prisjetio kobnog 3. maja kada je 700 kilometara daleko od Beograda dobio poražavajuću vijest.

“Svaki dan, dok putujem na posao, utjehu pronalazim u njezinoj fotografiji po povratku u naš stan navečer. Kao da mi šapuće uvjeravajući me da će jednog dana, dragi oče, sve biti u redu.”

U trenucima kada sam sam, često joj pišem iskrene poruke na Viberu, u kojima opisujem događaje koji se događaju u mom životu. Sam prikaz izraza “zadnji put” kao “prije mnogo vremena” zadaje tjeskobu, jer čak i najmanji okidači imaju sposobnost nanijeti duboke rane.

Ožalošćeni otac dodatno je razotkrio ovisnost svoje obitelji o svakodnevnim molitvama, moleći Boga za snagu potrebnu za plovidbu ovim teškim putem.

Oglasi - Advertisement