Sve donedavno javnost je bila u neznanju o izgledu i zanimanjima roditelja Zdravka Čolića za njihova života. Osim toga, pomno su se čuvale i informacije o tome u kakvoj su vezi bili s balkanskom zvijezdom. Ovaj glazbenik stekao je značajan broj sljedbenika na Balkanu i šire, a publika diljem regiona obožava njegov rad. Unatoč svojoj popularnosti, zadržao je strogu politiku ne dopuštajući medijima da raspravljaju o njegovom osobnom životu. I danas ostaje suzdržan po pitanju te teme i izbjegava sva pitanja o svojoj obiteljskoj situaciji.

 

Vladimir, Čolin otac, bio je policajac, dok je  majka Stana  bila domaćica. Sudbina se umiješala, uzrokujući da oboje odu u kratkom roku. Godine 2009. umrla je Stana, a iduće godine i Vladimir. Glazbenik Zdravko Čolić doživio je ogromnu bol kada su mu roditelji preminuli u razmaku od samo osam mjeseci. Malo je poznato da Čola ima i brata koji također živi u Beogradu i koji je jedno vrijeme držao i ćevabdžinicu ali je ubrzo i zatvorio i nije poznato čime se sada bavi.

Gubitak roditelja  koju je Čola doživio bila je drugačija od svih koje je ikada doživio, a prema medijskim napisima, bio bi potpuno potresen da nije bilo podrške njegove supruge Aleksandre i njihove djece, Une i Lare, srednjih imena izvor utjehe za njega. Tijekom tog vremena, otkrio je utjehu i utočište unutar svog prebivališta smještenog u srcu grada. Suzdržavao se od javnih istupa ili sudjelovanja u bilo kakvim nastupima dulje vrijeme.

 

Protiv vlastitih želja, pristao je na nagovor svoje rodbine i vratio se na pozornicu na kojoj je nekoć bio majstor. Unatoč nesnosnoj agoniji koju je proživljavao dok je držao mikrofon, publika je bila oduševljena i reagirala je neopisivim emocijama. Iako u svijetu glazbe postoji već više od pedeset godina, i dalje vlada svim top ljestvicama, a njegovo se ime konstantno nalazi na samom vrhu liste. Nadalje, njegova je popularnost tolika da redovito rasprodaje goleme dvorane i to nekoliko puta zaredom

.