Isidora Bjelica, naša renomirana autorica, bila je poznata po drskom ponašanju i spremnosti da kaže što misli o bilo kojoj temi. I u današnje vrijeme njezina književna djela nastavljaju osvajati srca suvremenih čitatelja. Njezin je stil pisanja prepoznatljiv, a zapamćena je i po nepokolebljivoj borbi protiv surove bolesti. Ona se godinama borila sa zloćudnom bolesti koja je na kraju bila jača.

 

U trenutku kada je umrla, imala je samo 53 godine i podlegla je raku. Tijekom cijele svoje bitke neumorno je tražila lijekove za svoje zdravstvene probleme, kucajući na domaća i inozemna vrata. Marljivo je provodila niz konvencionalnih i eksperimentalnih tretmana, ali se, nažalost, bolest pokazala previše teškom. Isidora Bjelica u borbi s okrutnom bolešću često je isticala nepokolebljivu podršku svog supruga. Smatrali su ih savršenim spojem i dijelili su duboko međusobno razumijevanje, koje je opstalo unatoč izazovima s kojima su se suočavali tijekom svog 26-godišnjeg braka. Ne čudi što je Nebojša Pajkić bio potpuno shrvan Isidorinim odlaskom, s obzirom na to da su slovili za idealan par koji je ostao nepokolebljiv do kraja. Pajkić je duboko potresen gubitkom obitelji, teško se nosio s tragedijom.

Dok je Nebojša Pajkić priznat kao profesor dramaturgije, veću pozornost javnosti privukao je brakom s Isidorom Bjelicom i intrigantnim početkom njihove ljubavne priče. Par je bio u braku ukupno šesnaest godina, od 1994. do 2020., a mnogi su ih smatrali oličenjem idealnog para koji je uistinu trebao biti zajedno. Nakon dva neuspješna braka, konačno je otkrio zadovoljstvo u trećem braku. Sudbonosan je bio susret kada je upoznao Isidoru, koja je slučajno bila jedna od njegovih učenica. Međutim, njihov je odnos naišao na neodobravanje drugih. Nebojša je tada još bio zakonski vezan za drugu ženu, a osim toga između njega i Isidore postojala je značajna razlika u godinama. Mnogi su slutili da će njihova ljubav biti kratkog vijeka, no oni su ipak ustrajali. Isidorino srce zarobio je još na prijemnom ispitu i, ali on je već bio oženjen drugom, au braku im se rodilo dijete Sofija čije su porijeklo i prošlost ostali obavijeni velom misterije.

Kako bi se oženio svojom petnaest godina mlađom izabranicom Isidorom, Maksić Nebojša odlučio je da raskine građansku zajednicu sa Biljanom. Unatoč tome, Sofija je i dan danas ostala neraskidiva veza koja ga povezuje s Biljanom. Starija kći Nebojše Pajkića, nažalost, i dalje je enigma za ovdašnje građane. Osim njezina imena, o njoj se ne zna ništa drugo jer je otac rijetko spominje. Njezino se lice nikada ne vidi na obiteljskim portretima, ostavljajući nam malo ili nimalo podataka o njoj. Nadalje, misterij je i njezin odnos s mlađim bratom Lavom i sestrom Vilom.