Nakon što je Aleksandra Prijović za hrvatske medije izjavila da sebe ne smatra samo “srpskom pjevačicom”, već izvođačem za sve, bila je izložena online napadima na društvenim mrežama. Naime njeni obožavatelji iz Srbije su joj zamjerili intervjuu koji je dala. Izjavila je da su njezine riječi krivo shvaćene i protumačene te da vjerojatno nisu artikulirane na najučinkovitiji način.

Moram se osvrnuti na članak koji je jučer izašao, iako inače ne osporavam novinske napise. U članku se tvrdi da odbijam da se identificiram kao srpska pjevačica, ali to nije istina. Kao Srpkinja koja je odrasla u Hrvatskoj, moja obitelj potječe iz Srbije, Hrvatske i Bosne i Hercegovine, poput mnogih obitelji u regiji. Izjava koju sam dala izvučena je iz konteksta i možda nisam učinkovito komunicirala s moje strane. Htjela sam poručiti da se u svim tim republikama osjećam ugodno i kao kod kuće. Glazba nas treba spajati, a ne razdvajati. Ispričavam se zbog bilo kakve zabune koju je mogla izazvati moja poruka jedinstva i ljubavi. Neću napustiti svoje korijene i vjerujem da ćete razumjeti moju perspektivu. Ovo je Prija napisala u svojoj objavi.

Prijovićka je dala izjavu za hrvatske medije u kojoj je izjavila kako nije isključivo srpska pjevačica, već se identificira sa širom publikom. Tijekom odrastanja učili su me da je karakter osobe najvažniji aspekt koji treba uzeti u obzir, bez obzira odakle dolazi. Svaka zemlja ima posebno mjesto u mom srcu. U Bosni volim slušati sevdah, dok u Hrvatskoj volim puštati glazbu Olivera Dragojevića, pogotovo dok se vozim po obali. U Zagrebu čak postoji restoran koji smatram omiljenim. Moram priznati da je odrastanje ovdje u Hrvatskoj imalo značajan utjecaj na mene.

Mislim da su ljudi koji me poznaju iz školskih dana i društvenih krugova posebno ponosni na mene. Kad vidim da me nazivaju “srpskom pjevačicom”, osjećam se kao da to nije sasvim točno. Smatram da pripadam svima i ne želim da me netko smatra isključivo svojim. Kad god nastupam, publika me uvijek dočeka raširenih ruku i osjećam se kao da sam odrasla u svakoj zemlji koju sam posjetila.