Danas smo za vas pripremili recept za tortu koju možete napraviti bez upotrebe rerne i koja će biti gotova za kratko vreme. Iako je narezan na velike kriške, ispalo je 24 kolača.

POTREBNI SASTOJCI:
2 pakovanja keksa (piškote)

Za puding:
3 kašike putera
3 čajne čaše brašna
1,5 litara mlijeka
1,5 čajne čaše granuliranog šećera
1 pakovanje vanile šećera ili ekstrakt vanile

Za čokoladni sos:
1 slatko vrhnje (200ml)
160 g cokolade za kuhanje

NAČIN PRIPREME:
Prvo, da napravite puding, u šerpi otopite 3 kašike putera. Zatim dodajte 3 kašičice brašna i pecite dok ne nestane miris.

Malo po malo dodajte 1,5 litara mlijeka uz miješanje dok ne bude grudvica. Zatim dodajte 1,5 kašičice granuliranog šećera i prokuvajte uz stalno mešanje.

Na kraju ugasite vatru, dodajte 1 paketić ekstrakta vanile, ravnomjerno promiješajte i ostavite sa strane.

Sada piškote umočite u vrelu vodu i lepo ih rasporedite u pleh gde ćemo praviti tortu. Zatim, nakon miješanja pudinga koji smo pripremali 1-2 minute, ispraznite polovinu i poravnajte.

Zatim smo stavili piškote namočene u vruće mlijeko na vrh da završimo drugi sloj. Po vrhu prelijte preostali puding i zagladite. Stavljamo u frižider dok čokoladni sos ne bude spreman.

Sada napravite čokoladni sos, dodajte 1 pakovanje slatkog vrhnja u tiganj, zagrejte, dodajte čokoladu i mešajte dok se ne otopi. Naš čokoladni sos je spreman.

Sada prelijmo naš poslednji čokoladni preliv na tortu koju smo izvadili iz frižidera, pažljivo je poravnamo, pa stavimo u frižider i ostavimo da odstoji oko 2 – 3 sata.

Video kako napraviti tortu za 15 minuta