Ruskinja Natalija Mihajlova sa svojih pet sinova otišla je iz Petrovca ​​na Mlavi i nastanila se u selu Zabrđe, gde su krenuli da sebi obezbjkede zdrav život. Svoje divljenje drveću, bistrim izvorima vode, šumskim gljivama i ručnom branju trave ispunila je u novootkrivenom kraljevstvu prirode u plodnoj srbijanskoj ravnici koju je isklesala hirovita Mlava. Imanje od 30 hektara u kojem ona i njezini sinovi uživaju nešto je što ova porodica obožava . Osim toga, Srbija je mjesto koje ona identificira kao svoju pravu domovinu.

Prema Natalijinoj izjavi , Srbija je za nju osobni raj. Tvrdi da je pronašla sve potrebne komponente za ispunjen život na selu. “Prema “Magazinu Novosti”, Srbija zauzima posebno mjesto u srcima Rusa zbog obilja prirodnih ljepota. Zemlja se može pohvaliti bujnim šumama, veličanstvenim planinama, mirnim jezerima, tekućim rijekama i netaknutim izvorima vode. Regija je također raj za poljoprivredu, s nebrojenim biljkama i obiljem mogućnosti zdrave hrane.Osim toga, ljudi u Srbiji poznati su po svojoj ljubaznosti i gostoljubivosti, što je čini omiljenom destinacijom za Ruse. Natalija je bila zaslužna za sadnju svih useva u bogatoj zemlji mlavskog trna, a među prvima je posijala  rusku repu. Ova se repa smatra neizostavnim dijelom ruske kuhinje i smatra se da je nezamjenjiva za njihovu prehranu. Prema Natalijinim riječima, repa je mnogo zdrava namirnica. Ona tvrdi da je repa bila osnovna hrana u Rusiji dok krumpir nije uveden u Europu. Kao rezultat toga, njezina obitelj radije jede repu nego krumpir. Natalija, vlasnica ogromnog imanja, radije je odabrala sadnju domaće mrkve nego industrijskih hibrida. Dolaskom proljeća vrt je obasjalo sunce, a počele su nicati gredice salate, luka, heljde i graška. Vrijedi napomenuti da Natalija i njezina djeca imaju posebnu sklonost prema grašku.

 

Natalija objašnjava da je u Rusiji uobičajeno jesti sirovi grašak bez kuhanja. Napominje da jednostavno otvore mahune i uživaju u slatkom okusu, što često iznenadi okolinu. Ruskinje imaju  posebno mjesto za biljke selen i rutu, koje sade s nepokolebljivom predanošću i ljubavlju. Prema njezinim riječima, selen je vrsta biljke koja učinkovito čisti crijeva od parazita. Ona tvrdi da jednostavno uključivanje selena u prehranu, primjerice u obliku salate, može dovesti do značajnih poboljšanja zdravlja probavnog sustava. Korijen je bio cijenjeno sredstvo za liječenje raznih bolesti, uključujući hipertenziju, anginu pektoris, bolesti želuca i jetre, poremećaje kostiju i parodontitis. Nekada je to bilo glavno oružje u borbi protiv tuberkuloze. Prema Natalijinim riječima, idealno vrijeme za berbu ove kulture je isključivo u fazi cvatnje. Osim toga, ključno je izbjegavati bilo kakve pokušaje žetve usjeva nakon što ova faza prođe.

Natalija Mihajlova ne koristi kemiju. U slučaju bolesti unutar obitelji koriste se prirodni “antibiotici” poput propolisa, češnjaka, luka, limuna, đumbira.Natalija objašnjava da se koristi niz čajeva, među kojima su čaj od metvice, lipe, kadulje, kamilice i, naravno, bršljana. U Rusiji je ova posebna vrsta biljke prilično zastupljena, iako se u ovoj regiji često ne naziva “vrbom”. Unatoč tome, naširoko je priznat kao superiorniji od zelenog čaja u smislu njegovih iznimnih dobrobiti za zdravlje i nedostatka negativnih nuspojava. Natalija Mihajlova potpuno je sigurna kojim je putem stigla u Srbiju. Njena tetka se udala ovdje i tada je ona prvi put posjetila Srbiju i zaljubila se u nju.

Oglasi - Advertisement