S tri godine sin Zorana Đinđića debitirao je u javnosti pridruživši se studentima tijekom demonstracija 1996.-1997. Slikao se na očevim ramenima kako predvodi demonstrante s transparentom na kojem je pisalo “Beograd je svet”. Ova je slika privukla međunarodnu pažnju i postala široko rasprostranjena. Skoro svi mediji su je prenijeli izvještavajući o najvećim demonstracijama u to vrijeme koje su trajale danima.

U samo pet godina  kasnije javnost je ostala zatečena tužnim slikama Luke, njegove majke Ružice i sestre Jovane na sprovodu tragično smrtno stradalog oca. Nakon ovog mračnog događaja, Luka je u javnosti viđen samo na komemoracijama u čast njegovog pokojnog oca Zorana. Zbog njegove averzije prema publicitetu i umješnosti izbjegavanja medija, malo tko zna da je sin Zorana Đinđića, danas tridesetogodišnji mladić, uzoran građanin koji ima i obrazovanje i uglađenost. On je također pljunuta slika svog pokojnog oca u smislu osobnosti i karaktera.

 

Nakon diplome na Fakultetu političkih znanosti gaji težnje krenuti stopama svog slavnog oca i otisnuti se u sferu politike. No, on se zasad još nije odvažio, za razliku od svoje starije sestre Jovane, koja je od njega starija tri godine. Jovana je diplomirala  na Fakultetu za medije i komunikacije još 2013. godine, a zatim je magistrirala društvenu kogniciju na University College London.

Ona već duže vrijeme radi u Vladinom timu za socijalno uključivanje i smanjenje siromaštva. Djeca poznatog političara zaslužila su samo pohvale onih koji ih osobno poznaju. Očito je da ih je Ružica, Zoranova udovica, uspjela usmjeriti prema pozitivnom i ispunjenom životu. Da je danas živ, nedvojbeno bi bio ponosan na pojedince kakvi su postali.